Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Artikelen

Jan-Paul van der Ent

“De duurzaamheidseisen worden steeds verder aangetrokken”

8 februari 2022

De Europese Unie wil uiterlijk in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft de laatste jaren tot allerlei nieuwe regels geleid. Wat zijn die nieuwe regels en welke gevolgen hebben ze voor de financiële sector? “Het belang van de nieuwe regelgeving wordt door de sector erkend. Maar het veroorzaakt wel veel meer papierwerk. Het heeft ook tot nieuwe functies geleid”, zegt Jan-Paul van der Ent, die jarenlange ervaring heeft op het gebied van vermogensbeheer en fund management. Van der Ent is sinds vorig jaar verbonden aan Vermogensbeheer.nl.

Jos Leeser

Rendement vermogensbeheerders 2021

28 januari 2022

Het beleggingsjaar 2021 was een extreem goed jaar voor beleggers in aandelen. Dat is duidelijk terug te zien in de resultaten van vermogensbeheerders binnen de meer risicovolle, offensieve beleggingsportefeuilles. Voor de risicomijdende beleggers, met voornamelijk beleggingen in obligaties, was het jaar een stuk lastiger. Er zijn hierdoor grote verschillen ontstaan in de rendementen tussen de defensieve en de offensieve beleggingsportefeuilles. Dit blijkt uit de nieuwste Vermogensbeheer Rendement index (VBR) cijfers die we vandaag publiceren.

Joost van Löben Sels

Vermogensbelasting 2022: vrijstelling box 3 & tarieven

21 januari 2022

Over uw belastbaar inkomen uit vermogen betaalt u belasting. Hoe is die vermogensbelasting fiscaal precies geregeld en wat zijn de bedragen en percentages voor 2022? Wij leggen het u uit.

Jos Leeser

Hoe gaan verenigingen en stichtingen met beleggingen om?

30 november 2021

Er zijn in ons land talloze verenigingen en stichtingen. Een groot aantal hiervan beschikt over vermogen dat ze willen beleggen. Maar bestuurders hebben doorgaans geen verstand hiervan, met name bij de kleinere stichtingen. Op dat moment heb je een professional nodig, zegt Jos Leeser, partner bij Vermogensbeheer.nl.

Ramón Wernsen

Beleggen in vakantiehuisje moet onder toezicht AFM

9 november 2021

Grote investeerders lokken particulieren om hun gespaarde geld in een vakantiewoning te steken. In commercials en tv-programma’s worden de huisjes met veel tamtam aangeboden. Financieel planner Ramón Wernsen, verbonden aan Vermogensbeheer.nl, raadt het beleggen in vakantiewoningen echter af en meent dat deze vorm van beleggen onder toezicht moet worden geplaatst. Dat zegt Wernsen in het tv-programma Radar.

Jos Leeser

Vermogensbeheer.nl wint FD Gazellen Award 2021

1 november 2021

Het Financieele Dagblad heeft Vermogensbeheer.nl bekroond met de FD Gazellen Award 2021. De FD Gazellen Awards zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad. Ze worden dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Criteria zijn onder meer een omzetgroei in de voorgaande drie jaar van minimaal 20%, waarbij het laatste jaar winstgevend is afgesloten.

Ramón Wernsen

Hoe staat het met giften en de fiscus?

7 oktober 2021

Stel, u hebt wat geld over en u geeft dat aan een goed doel. Hoe zit dat dan fiscaal? Wat moet u dan aan de Belastingdienst afdragen? En wat is het verschil tussen een schenking en een gift? Financieel planner Ramón Wernsen, verbonden aan Vermogensbeheer.nl, geeft uitleg.

Frits van Manen

Obligaties: weinig sexy, maar wel veilig en populair

17 september 2021

Naast bijvoorbeeld aandelen kunt u ook beleggen in obligaties. Dit zijn, eenvoudig gezegd, leningen die worden uitgegeven door bedrijven en overheden. Over het algemeen worden obligaties als weinig sexy en als saai betiteld. Maar het is wel een redelijk veilige vorm van beleggen en een goed fundament voor een gespreide beleggingsportefeuille. Hoe kunt u verdienen aan obligaties en hoe kunt u hierin beleggen?

Jos Leeser

De gevaren van niet-beleggen

7 september 2021

Vorig jaar is er in ons land liefst €42 miljard gespaard, een recordbedrag. Het overgrote deel daarvan ging naar betaal- en spaarrekeningen. Slechts een beperkt deel werd aangewend voor beleggen, ondanks een stijging van het aantal beleggers. Wat zijn de risico’s als je je vermogen niet belegt en laat staan op een spaarrekening? Jos Leeser, partner bij Vermogensbeheer.nl, geeft uitleg.

Frits van Manen

Beleggen in kunst: uw investering aan de muur of op een sokkel

2 september 2021

Het leuke van een investering in kunst is natuurlijk dat u uw belegging aan de muur kunt hangen of op een speciale plek in uw huis kunt tentoonstellen. U kunt er zelf uitgebreid van genieten. Dat is nog eens wat anders dan een saai aandelencertificaat. Maar hoe kunt u in kunst beleggen en welke tegenvallers liggen er op de loer?

Joost van Löben Sels

Aandelen kopen: Hoe werkt beleggen eigenlijk?

26 augustus 2021

Het beleggen in aandelen blijft de populairste vorm van beleggen. In Nederland beleggen ruim 1 miljoen mensen in aandelen. Wat is beleggen in aandelen eigenlijk en waar moet u op letten? En wat is het verschil tussen groeiaandelen en waardeaandelen?

Hubert Jan Lambooy

Erfbelasting berekenen: vrijstelling & tarieven 2022

10 augustus 2021

Na het overlijden van een partner of familielid moeten de nabestaanden vaak erfbelasting betalen. Dat is de belasting die wordt geheven over het nalatenschap van de overleden persoon. Het gaat hierbij om de waarde van zowel spullen als vermogen, minus eventuele schulden. Maar hoeveel bedraagt de erfbelasting tegenwoordig? En is die erfbelasting voor alle erfgenamen gelijk?

Jos Leeser

Hoog rendement vermogensbeheerders eerste helft 2021

30 juli 2021

De sterke prestaties van de aandelenmarkten hebben in het eerste halfjaar van 2021 geleid tot fraaie rendementen bij vermogensbeheerders. De minnen van dezelfde periode vorig jaar werden compleet weggepoetst. Dat blijkt uit de Vermogensbeheer Rendement index (VBR), die de website Vermogensbeheer.nl vandaag heeft gepubliceerd.

Jos Leeser

Kosten vermogensbeheer - Jos Leeser over: beheervergoeding, indirecte kosten en de performance fee

29 juli 2021

Het laten beheren en werken van je vermogen brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. Naast de zichtbare kosten zijn er niet zelden kosten die buiten het gezichtsveld van de klant blijven, maar die hem wel geld kosten. Duurdere vermogensbeheerders zorgen niet automatisch voor een beter rendement. Jos Leeser, senior vermogensbegeleider bij Vermogensbeheer.nl, legt de kosten van vermogensbeheer onder het vergrootglas.

Ramón Wernsen

Vermogen opbouwen voor je oude dag: in box 3, 2 of 1?

29 juni 2021

Steeds meer mensen bouwen vermogen op, zodat ze na hun pensionering wat meer financiële armslag hebben. Ze doen dit naast het pensioen via de werkgever. Voor zzp’ers is de urgentie nog groter, omdat zij de pensioenopbouw via de werkgever missen. Na je pensionering is het prettig als je een soort van ‘pensioen’ hebt opgebouwd. Maar hoe zit dit fiscaal en wat is verstandig? In welke box moet je dit kapitaal ‘parkeren’? Financieel planner Ramón Wernsen van Vermogensbeheer.nl geeft uitleg.

Jan-Paul van der Ent

Duurzaam & groen vermogensbeheer: vier vermogensbeheerders aan het woord

17 juni 2021

Vermogensbeheer gebaseerd op duurzaamheid. Levert dat wel voldoende rendement op? En hoe ziet dan het beleggingsbeleid van een vermogensbeheerder eruit? Wij namen vier Nederlandse vermogensbeheerders onder de loep: Optimix, Index Capital, DoubleDividend en IVM Caring Capital. Drie daarvan zijn uitsluitend duurzaam bezig. Alleen bij Optimix kunnen klanten ook nog voor een ‘normale’ beleggingsportefeuille kiezen.

Jos Leeser

De noodzaak voor vermogensbeheerders om samen te gaan

1 juni 2021

Het is de laatste jaren regelmatig voorgekomen. Een fusie of overname op het gebied van vermogensbeheer. Kleinere beheerders klitten samen, of worden opgeslokt door een ‘grote jongen’ als Van Lanschot Kempen. Waar komt deze fusie- en overnamegolf vandaan? We vroegen het aan Jos Leeser, partner bij Vermogensbeheer.nl.

Frits van Manen

Zelf pensioen opbouwen kan niet zonder beleggen

25 mei 2021

Moet ik voor pensioenopbouw gaan beleggen, of toch maar niet? Veel zelfstandigen en ondernemers voelen dit als een dilemma, wanneer ze serieus over hun oudedagsvoorziening na gaan denken. De keuze is om meerdere redenen niet moeilijk, want pensioenopbouw zonder beleggen is nagenoeg onmogelijk.

Ramón Wernsen

Investeren in vakantie- of recreatiewoning? Kijk naar rendement én risico

11 mei 2021

Een eigen huisje op een vakantiepark. Dat is voor veel mensen een droom. In coronatijd is de verkoop enorm gestegen, zo berichtte EenVandaag afgelopen maandag op radio en televisie. Maar is dit wel een goede investering? Financieel planner Ramón Wernsen van Vermogensbeheer.nl, vindt van niet. Hij wees in EenVandaag op teleurstellend rendement, een gebrek aan spreiding en de tegenvallende duurzaamheid van vakantiewoningen.

Jos Leeser

Wel of geen aandelenbubbel, hou de focus op uw plan

6 mei 2021

Herkent u dat ook, de ergernis als u naar een voetbalwedstrijd kijkt en de speler van uw favoriete team peert de bal met een blinde trap naar voren? Of die speler die een dribbel inzet zonder idee hoe en waar hij wil eindigen? We zijn immers niet allemaal Messi of Ronaldo. Zij kunnen zich permitteren om zonder plan zo’n dribbel te beginnen. Met hun talent komt er immers (bijna) altijd iets moois uit voort.