Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Kies de beste vermogensbeheerder van 2024

Er is een groot aantal vermogensbeheerders waaruit u kunt kiezen. Maar welke vermogensbeheerder is de beste? Hoe maakt u hierin de juiste keuze? Moet u kijken naar rendement of juist naar de laagste kosten? Hoe duurzaam is de portefeuille? En hoe zit het met de klantgerichtheid van de vermogensbeheerder?

Bij Vermogensbeheer.nl weten we één ding zeker: er bestaat niet zoiets als de beste vermogensbeheerder. De award voor de 'beste vermogensbeheerder van 2024' nemen we met een korreltje zout. Wie voor u de juiste beheerder is, hangt af van uw persoonlijke situatie, eisen en wensen. Op deze pagina geven we u drie tips die u kunnen helpen bij het vinden van de beste vermogensbeheerder.

Tip 2: Vergelijk directe én indirecte kosten

Een belangrijk aspect bij de keuze voor een vermogensbeheerder zijn de kosten. Elke betaalde euro gaat immers ten koste van het rendement. Hoe lager de kosten, hoe groter de kans dat u uw beleggingsdoel realiseert. Om de ‘beste’ vermogensbeheerder te selecteren is het daarom van vitaal belang dat u inzicht heeft in de het kostenplaatje. Dan kunt u de kosten van vermogensbeheerders vergelijken. Helaas zijn niet alle vermogensbeheerders hierin transparant.

De kosten voor een vermogensbeheerder zijn tweeledig; er zijn directe kosten en indirecte kosten. De directe kosten zijn een vergoeding voor de dienstverlening van de vermogensbeheerder. De indirecte kosten worden verwerkt in de producten, zoals beleggingsfondsen en trackers. De directe kosten verschillen per beheerder. De indirecte kosten hangen samen met het gekozen (beleggings)beleid van de vermogensbeheerder. Zo betaalt u bij een vermogensbeheerder met een actief beleggingsbeleid meer (transactie)kosten. Om te weten wat u betaalt, moet u de directe én indirecte kosten van een beheerder weten.

N.B. Omdat niet elke vermogensbeheerder transparant is over de kosten, heeft Vermogensbeheer.nl het voorwerk voor u gedaan. Elke vermogensbeheerder heeft bij ons een eigen profielpagina met hierin een tabblad 'kosten'. U vindt hier het overzicht van alle vermogensbeheerders in Nederland.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen