Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Rendement vermogensbeheerders (VBR-index)

Vermogensbeheer.nl toont van ruim 70 vermogensbeheerders de gerealiseerde rendementen. Wij streven er altijd naar om de rendementen ná aftrek van kosten (netto rendement) te tonen. Bent u op zoek naar de rendementen van een specifieke vermogensbeheerder? Kijk dan op het overzicht vermogensbeheerders »

Index gemiddelde rendement vermogensbeheerders

Elk kwartaal berekenen we het gemiddelde rendement dat de ruim 70 vermogensbeheerders hebben gerealiseerd. Van dit gemiddelde rendement ná aftrek van kosten (netto rendement) hebben we een index gemaakt. Deze index noemen we de Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index). Omdat het rendement afhankelijk is van de samenstelling van de beleggingsportefeuille, berekenen we het gemiddelde rendement voor vijf verschillende beleggingsprofielen. Er is een VBR-index voor de volgende profielen: Defensief, Matig Defensief, Neutraal, Matig Offensief en Offensief.

De meeste klanten van vermogensbeheerders hebben een neutraal beleggingsprofiel.
Hieronder treft u de VBR index Neutraal over de afgelopen 13 jaar aan.

Rendement vermogensbeheerders - Neutraal profiel *
* Bron: Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) Neutraal. Bij de berekening van bovenstaande VBR-index© is uitgegaan van de beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders met een "neutraal" beleggingsprofiel bestaande uit 40-60% zakelijke waarden zoals aandelen en 40-60% vastrentende waarden zoals obligaties.

Rendementen vergelijken

De Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index) is waardevol bij het goed vergelijken van rendementen van beleggingsportefeuilles. Lees meer over het vergelijken van rendementen »

Hieronder treft u de VBR-index Defensief, Matig Defensief, Matig Offensief en Offensief aan over de afgelopen 13 jaar.

Rendement vermogensbeheerders - Defensief profiel *
* Bron: Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) Defensief. Bij de berekening van bovenstaande VBR-index© is uitgegaan van de beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders met een "defensief" beleggingsprofiel bestaande uit 0-20% zakelijke waarden zoals aandelen en 80-100% vastrentende waarden zoals obligaties.
Rendement vermogensbeheerders – Matig defensief profiel *
* Bron: Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) Matig defensief . Bij de berekening van bovenstaande VBR-index© is uitgegaan van de beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders met een "matig defensief" beleggingsprofiel bestaande uit 20-40% zakelijke waarden zoals aandelen en 60-80% vastrentende waarden zoals obligaties.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen

Rendement vermogensbeheerders – Matig offensief profiel *
* Bron: Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) Matig offensief. Bij de berekening van bovenstaande VBR-index© is uitgegaan van de beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders met een "matig offensief" beleggingsprofiel bestaande uit 60-80% zakelijke waarden zoals aandelen en 20-40% vastrentende waarden zoals obligaties.
Rendement vermogensbeheerders – Offensief profiel *
* Bron: Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) Offensief. Bij de berekening van bovenstaande VBR-index© is uitgegaan van de beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders met een "offensief" beleggingsprofiel bestaande uit 80-100% zakelijke waarden zoals aandelen en 0-20% vastrentende waarden zoals obligaties.

Bekijk de uitgebreide analyses per jaar

Elk jaar geven we een analyse van de rendementen gerealiseerd door vermogensbeheerders in Nederland.

Analyse rendement vermogensbeheer 2023 »
Analyse rendement vermogensbeheer 2022 »
Analyse rendement vermogensbeheer 2021 »
Analyse rendement vermogensbeheer 2020 »
Analyse rendement vermogensbeheer 2019 »
Analyse rendement vermogensbeheer 2018 »
Analyse rendement vermogensbeheer 2017 »

Let op! Niet alle vermogensbeheerders zijn transparant
Helaas is ongeveer de helft van de vermogensbeheerders in Nederland niet transparant over de door hen gerealiseerde rendementen. Wij wijzen u expliciet op dit gegeven omdat het goed beoordelen en vergelijken van deze niet transparante vermogensbeheerders niet mogelijk is.