Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

In de media

Op deze pagina tonen wij u een overzicht aan van artikelen en items die in de media zijn verschenen over, of met medewerking van, Vermogensbeheer.nl. Meer informatie over de mensen achter Vermogensbeheer.nl vindt u hier »

Investment Officer

Rendementen defensieve beheerklanten 'om te huilen'

Investment Officer: 7 augustus 2023

Waar Nederlandse banken en vermogensbeheerders binnen hun offensieve portefeuilles soms al 70 procent van het verlies van vorig jaar hebben goedgemaakt, zijn de resultaten voor defensieve klanten in de eerste jaarhelft ‘om te huilen’.

Het Financieele Dagblad

Blauwe Ogen vermogensbeheer

Het Financieele Dagblad: 29 september 2022

Laatst vertelde ik in een podcastuitzending over mijn privéportefeuille. Het klinkt misschien raar, maar ik heb dit jaar een mooie performance. Vanzelfsprekend meer geluk dan wijsheid. Als je overmoedig wordt en denkt de markt altijd te kunnen verslaan, dan staat ‘Mr. Market’ klaar om je een lesje nederigheid te leren.

Investment Officer

Groeiende groep beheerders stopt met (zeer) defensief

Investment Officer: 4 mei 2022

Een groeiende groep Nederlandse vermogensbeheerders stopt met het (zeer) defensieve risicoprofiel. Dit profiel, dat bescherming zou moeten bieden in tijden van dalende markten, heeft het in het eerste kwartaal van 2022 amper beter gedaan dan het offensieve profiel.

Zaanradio

Interview met Jos Leeser op Zaanradio

Zaanradio: 25 februari 2022

Jos Leeser, partner bij Vermogensbeheer.nl, kijkt in een uitzending van Zaanradio terug op het goede beleggingsjaar 2021.

Fondsnieuws

Bijna 13% rendement voor banken en beheerders

Fondsnieuws: 1 februari 2022

Nederlandse vermogensbeheerders hebben in 2021 gemiddeld een rendement van 12,7% na kosten behaald voor hun neutrale beleggingsportefeuille.

FundSeminar

Grote verschillen rendementen vermogensbeheer in 2021

FundSeminar: 28 januari 2022

De rendementen tussen defensieve en offensieve beleggingsportefeuilles waren in 2021 zeer groot, blijkt uit de Vermogensbeheer Rendement index (VBR).

Radar

Radar: Beleggen in vakantiehuisje moet onder toezicht AFM

Radar: 9 november 2021

Grote investeerders lokken particulieren om hun gespaarde geld in een vakantiewoning te steken. In commercials en tv-programma’s worden de huisjes met veel tamtam aangeboden.

Fondsnieuws

Rendement vermogensbeheerders minder eensgezind

Fondsnieuws: 4 november 2021

De rendementen van de Nederlandse vermogensbeheerders zijn in het derde kwartaal wat meer uit elkaar gaan lopen.

Fondsnieuws

Returns vermogensbeheerders: zo saai, alles omhoog

Fondsnieuws: 2 augustus 2021

Alle beleggingsprofielen van Nederlandse vermogensbeheerders staan in de plus, zo blijkt uit onderzoek van Vermogensbeheer.nl.

Fondsnieuws

Vergelijkingssites reageren op kritiek van marktpartijen

Fondsnieuws: 30 juni 2021

Vergelijkingssites zijn populair in Nederland - er zijn namelijk niet veel landen waar het kostenbewustzijn zo hoog is als hier.

Eenvandaag

EenVandaag: Huisje op een vakantiepark kopen als investering?

Eenvandaag: 10 mei 2021

Middenin de natuur en gratis vakantievieren: een eigen huisje op een vakantiepark is voor veel mensen een droom. In coronatijd steeg de verkoop enorm, ook aan mensen die op zoek zijn naar rendement. Maar het is niet per se een slimme investering.

Fondsnieuws

Beheerders met waardestrategie eindelijk op winst

Fondsnieuws: 3 mei 2021

Vooral vermogensbeheerders met een waardestrategie hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een sterke performance gehaald.

Fondsnieuws

Alle profielen sluiten 2020 met positief rendement af

Fondsnieuws: 5 februari 2021

Vermogensbeheerders hebben in 2020 gemiddeld een netto rendement - na aftrek van kosten - behaald van 3,1 procent. Dat geldt voor klanten met een neutraal beleggingsprofiel.

Fondsnieuws

Vermogensbeheerindex: alle risicoprofielen in het rood

Fondsnieuws: 2 november 2020

Ondanks het sterke herstel op de aandelenmarkten sinds maart dit jaar, staan alle vijf, door Vermogensbeheer.nl gevolgde profielen, in het rood.

Fondsnieuws

Tevreden vermogensbeheerders nu aan actieve zijde

Fondsnieuws: 31 juli 2020

Actieve vermogensbeheerders met duidelijke voorkeuren binnen aandelen en tussen asset categorieën, hebben het in het tweede kwartaal zo goed gedaan, dat ze in sommige gevallen groene cijfers haalden over de eerste helft van dit jaar.

Het Financieele Dagblad

Klachteninstituut Kifid moet meer oog hebben voor positie consument

Het Financieele Dagblad: 1 juni 2020

De procedures zijn te juridisch en duren vaak ook te lang, schrijft Jos Leeser van Vermogensbeheer.nl.

Fondsnieuws

Grote rendement verschillen tussen passieve beheerders

Fondsnieuws: 1 mei 2020

De prestaties van Nederlandse vermogensbeheerders met een passieve strategie liepen sterk uiteen in het eerste kwartaal van 2020. Waar de ene vermogensbeheerder zijn verlies voor de neutrale portefeuille beperkt hield tot -10 procent, moest de ander een verlies van -17 procent verteren.

Fondsnieuws

24 procent rendement voor offensieve portefeuilles

Fondsnieuws: 30 januari 2020

Meer dan 24 procent netto rendement haalden Nederlandse vermogensbeheerders in 2019 gemiddeld met hun offensieve portefeuilles.

Fondsnieuws

Vermogensbeheerindex: Uitschieters tot -15% rendement

Fondsnieuws: 7 februari 2019

Voor het eerst in zeven jaar zijn de rendementen van offensieve en neutrale beleggingsprofielen weer in de min geëindigd in 2018. Het verschil in behaalde rendementen van vermogensbeheerders liep in het laatste kwartaal bovendien op. Het gaat in sommige gevallen om verschillen van een factor 10 tot 15.

Finanzen.nl

Rendement van vermogensbeheerders gemiddeld bijna 6% in de min

Finanzen.nl: 6 februari 2019

Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland hebben in 2018 negatieve rendementen gerealiseerd voor hun klanten. Het was voor vermogensbeheerders een zeer lastig beleggingsjaar. Dat meldt Jos Leeser, partner bij Vermogensbeheer.nl. Nee, defensief beleggen bood ook geen soelaas.