Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Fondsnieuws

Berichten Fondsnieuws

Bijna 13% rendement voor banken en beheerders

Fondsnieuws: 1 februari 2022

Nederlandse vermogensbeheerders hebben in 2021 gemiddeld een rendement van 12,7% na kosten behaald voor hun neutrale beleggingsportefeuille.

Rendement vermogensbeheerders minder eensgezind

Fondsnieuws: 4 november 2021

De rendementen van de Nederlandse vermogensbeheerders zijn in het derde kwartaal wat meer uit elkaar gaan lopen.

Returns vermogensbeheerders: zo saai, alles omhoog

Fondsnieuws: 2 augustus 2021

Alle beleggingsprofielen van Nederlandse vermogensbeheerders staan in de plus, zo blijkt uit onderzoek van Vermogensbeheer.nl.

Vergelijkingssites reageren op kritiek van marktpartijen

Fondsnieuws: 30 juni 2021

Vergelijkingssites zijn populair in Nederland - er zijn namelijk niet veel landen waar het kostenbewustzijn zo hoog is als hier.

Beheerders met waardestrategie eindelijk op winst

Fondsnieuws: 3 mei 2021

Vooral vermogensbeheerders met een waardestrategie hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een sterke performance gehaald.

Alle profielen sluiten 2020 met positief rendement af

Fondsnieuws: 5 februari 2021

Vermogensbeheerders hebben in 2020 gemiddeld een netto rendement - na aftrek van kosten - behaald van 3,1 procent. Dat geldt voor klanten met een neutraal beleggingsprofiel.

Vermogensbeheerindex: alle risicoprofielen in het rood

Fondsnieuws: 2 november 2020

Ondanks het sterke herstel op de aandelenmarkten sinds maart dit jaar, staan alle vijf, door Vermogensbeheer.nl gevolgde profielen, in het rood.

Tevreden vermogensbeheerders nu aan actieve zijde

Fondsnieuws: 31 juli 2020

Actieve vermogensbeheerders met duidelijke voorkeuren binnen aandelen en tussen asset categorieën, hebben het in het tweede kwartaal zo goed gedaan, dat ze in sommige gevallen groene cijfers haalden over de eerste helft van dit jaar.

Grote rendement verschillen tussen passieve beheerders

Fondsnieuws: 1 mei 2020

De prestaties van Nederlandse vermogensbeheerders met een passieve strategie liepen sterk uiteen in het eerste kwartaal van 2020. Waar de ene vermogensbeheerder zijn verlies voor de neutrale portefeuille beperkt hield tot -10 procent, moest de ander een verlies van -17 procent verteren.

24 procent rendement voor offensieve portefeuilles

Fondsnieuws: 30 januari 2020

Meer dan 24 procent netto rendement haalden Nederlandse vermogensbeheerders in 2019 gemiddeld met hun offensieve portefeuilles.

Vermogensbeheerindex: Uitschieters tot -15% rendement

Fondsnieuws: 7 februari 2019

Voor het eerst in zeven jaar zijn de rendementen van offensieve en neutrale beleggingsprofielen weer in de min geëindigd in 2018. Het verschil in behaalde rendementen van vermogensbeheerders liep in het laatste kwartaal bovendien op. Het gaat in sommige gevallen om verschillen van een factor 10 tot 15.

Vermogensbeheerindex: Rendementen lopen flink uiteen

Fondsnieuws: 5 november 2018

Gemiddeld genomen is het beleggingstechnisch voor vermogensbeheeders een goed derde kwartaal geweest, pas in oktober kwam de klad erin. Opvallend is echter dat de rendementen van verschillende beheerders met vergelijkbare profielen ook voor oktober al zo ver uiteen liepen.

Vermogensbeheer.nl draagt zaak over aan AFM

Fondsnieuws: 13 september 2018

Vergelijkingswebsite Vermogensbeheer.nl heeft in april een klachtenzaak overgedragen aan de AFM. Tijdens de behandeling van een klacht kwam informatie boven die grote gevolgen kan hebben voor de betrokken vermogensbeheerder.

Vermogensbeheerindex: Offensief profiel herstelt van verlies

Fondsnieuws: 2 augustus 2018

Vermogensbeheerportefeuilles met een offensief profiel zijn in het tweede kwartaal van dit jaar hersteld van de eerder behaalde negatieve rendementen. Deze beheerportefeuilles kwamen eind juni na kosten uit op een gemiddeld rendement van 0,8 procent, tegenover een gemiddeld rendement van -3,2 procent in het eerste kwartaal.

56% fondsvermogen verdampt in één maand

Fondsnieuws: 28 maart 2018

In een maand tijd meer dan de helft van je belegde vermogen verliezen. Het overkwam particuliere beleggers in het Esulep Trading Fund Plus, een fonds dat handelt in opties op S&P500 futures en dat aangeboden wordt door vermogensbeheerder De Nieuwe Veste.

Wat een Fiod-inval met een vermogensbeheerder doet

Fondsnieuws: 21 maart 2018

Het mag gerust de nachtmerrie van elke ondernemer heten: een inval door de Fiod wegens een verdenking van fraude. Hoe houd je de reputatieschade in dat geval zo klein mogelijk?

Vermogensbeheerindex: neutraal profiel 4,8% in 2017

Fondsnieuws: 2 februari 2018

Het nemen van risico is ruimschoots beloond in 2017, blijkt uit de jongste Vermogensbeheer Rendement-index. Een offensieve beheerportefeuille kwam gemiddeld uit op een rendement van 8,2 procent. De meest defensieve portefeuilles hadden het moeilijker en kwam gemiddeld uit op een rendement van 1,1 procent.

2017 belooft goed aandelenjaar te worden

Fondsnieuws: 6 november 2017

Ondank een terugval van de rendementen in het tweede kwartaal, belooft 2017 wederom een goed jaar voor aandelenbeleggers te worden. De gemiddelde offensieve beleggingsportefeuille staat dit jaar tot en met het derde kwartaal op een rendement van 4,9 procent.

Defensief beleggingsprofiel vermogensbeheerders nog maar net in de plus

Fondsnieuws: 10 augustus 2017

Het wordt steeds lastiger dit jaar om nog rendement te behalen met een defensief beleggingsprofiel. Gemiddeld behaalden defensieve beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders in de eerste zes maanden van dit jaar een rendement van 0,3 procent.

Klachtenprocedure gevoerd door Vermogensbeheer.nl krijgt veel aandacht

Fondsnieuws: 17 juli 2017

Vermogensbeheerder Comtessa, die door het klachteninstituut Kifid veroordeeld is tot compensatie van een gedupeerde klant die 17 procent van zijn beheerde vermogen moest betalen aan zogenoemd gemaakte kosten, krijgt van concullega's de wind van voren.