Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Nieuws

Het nieuws over vermogensbeheer en vermogensbeheerders.

Box Consultants overgenomen door Delen Private Bank

21 maart 2024

Delen Private Bank neemt opnieuw een vermogensbeheerder in Nederland over en dit maal is het Box Consultants uit Waalre.

Puur Beleggen overgenomen door Delen Private Bank

9 januari 2024

De van oorsprong Belgische Delen Private Bank groeit verder in Nederland door de overname van de "boutique" vermogensbeheerder Puur Beleggen uit Noordwijk.

Semmie neemt Index Capital over

17 oktober 2023

De in 2012 gestarte vermogensbeheerder Index Capital is overgenomen door Semmie inclusief het online label BeCapital.

Trustus neemt Verwer & Janssen over

13 april 2023

Trustus Capital Management neemt Verwer & Janssen Vermogensmanagement uit Roosendaal over. Op 31 maart jl. heeft Trustus een 100% belang verworven in Verwer & Janssen. Trustus, opgericht in 1978, heeft haar hoofdvestiging in Joure en bijkantoren in Hilversum, Oegstgeest en Amsterdam. Het totale vermogen dat Trustus onder beheer heeft gaat hiermee richting de 1 miljard.

Indexus overgenomen door Semmie

12 april 2023

Indexus, bekend van de online vermogensbeheerder Dexxi, wordt overgenomen door Semmie. De Amsterdamse online vermogensbeheerder Semmie neemt de Indexus Groep over. Het beheerd vermogen bij Semmie stijgt hiermee met €400 miljoen.

Overname Groenstate vermogensbeheer definitief

5 april 2023

De overname van Groenstate Vermogensbeheer door Delen Private Bank is een feit. Groenstate Vermogensbeheer heet per 3 april 2023 Delen Private Bank.

Proefprocessen over fictief beleggingsrendement Box 3

8 maart 2023

De fiscus gaat voor 2022 uit van een rendement van 5,5% op beleggingen. Dit terwijl het werkelijke rendement op beleggingen in 2022 negatief was voor vrijwel alle beleggers. Vermogensbeheerders in Nederland laten zien dat binnen neutrale beleggingsprofielen het verlies gemiddeld – 13,3%* bedroeg over 2022.

Beleggingsplatform Robeco overgnomen door Van Lanschot Kempen

8 februari 2023

Van Lanschot Kempen neemt de particuliere en MKB-klanten van Robeco over. De focus bij Robeco komt hiermee te liggen op vermogensbeheer voor pensioenfondsen, overheids- en andere instellingen. Van Lanschot Kempen brengt deze klanten onder in haar digitale dienstverlener Evi van Lanschot.

Groenstate overgenomen door Delen Private Bank

23 augustus 2022

Groenstate Vermogensbeheer uit Hengelo actief als vermogensbeheerder sinds 1999, wordt overgenomen door Delen Private Bank. Het is de derde Nederlandse overname door de Belgische instelling. Groenstate gaat opereren onder de naam van Delen. Het personeel blijft in dienst en de locatie in Hengelo blijft hetzelfde. Klanten van Groenstate houden ook hetzelfde aanspreekpunt.

AFM bevestigt bevindingen VBR-index defensieve profiel

24 mei 2022

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) herkent het beeld dat bepaalde beleggingsprofielen niet meer worden aangeboden door beleggingsondernemingen, nu de verliezen van de meest defensieve portefeuilles oplopen door de stevige dalingen in de obligatiemarkten. Dat meldt de website Investment Officer.

'Staat handelde onzorgvuldig in zaak-Box Consultants'

22 maart 2022

De Staat heeft in het strafrechtelijk onderzoek naar vermogensbeheerder Box Consultants uit Waalre onzorgvuldig gehandeld. Het opsporingsteam kreeg hierdoor e-mails tussen het bedrijf en zijn advocaten te zien, terwijl dit niet had gemogen. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch geoordeeld.

Oyens & Van Eeghen gaat verder als Delen Private Bank

4 februari 2022

Vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen heet voortaan Delen Private Bank. Het neemt daarmee de naam over van het Belgische moederbedrijf dat haar begin 2016 overnam. Onder de nieuwe naam gaat zij zich in Nederland nadrukkelijker profileren als private bank.

Sequoia en Castanje bundelen krachten

6 januari 2022

Sequoia Vermogensbeheer uit Oosterbeek en Castanje Vermogensbeheer uit ’s-Hertogenbosch bundelen hun krachten. De samenwerking is begin van dit jaar officieel geworden. “We voegen het beste van twee werelden samen”, zegt Dian Huyssen van Kattendijke, medeoprichter van Sequoia Vermogensbeheer.

Hoge Raad: spaartaks onwettig

24 december 2021

De overheid had geen gebruik mogen maken van een fictief rendement bij de vermogensrendementsheffing, ook wel spaartaks genoemd. De Hoge Raad oordeelt dat die in ieder geval voor de jaren 2017 en 2018 in strijd was met de wet.

‘Chaotische overgang van Binck naar Saxo Bank’

7 december 2021

De Deense Saxo Bank nam in 2019 broker BinckBank over voor €424 miljoen. Dit jaar worden de klantportefeuilles van Binck naar Saxo overgezet. Maar die transitie gaat volgens het Financieele Dagblad op een zeer chaotische manier. Veel klanten tonen zich ontevreden en overwegen over te stappen.

Vraagtekens AFM bij duurzame karakter fondsen

16 september 2021

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt grote vraagtekens bij het duurzame karakter van veel beleggingsfondsen. Dit stelt de AFM in een tussentijds rapport over duurzame beleggingen. Het is opgesteld na een uitvraag onder een aantal Nederlandse fondsbeheerders.

Goldman Sachs koopt vermogensbeheerder NN IP

19 augustus 2021

NN Group verkoopt haar vermogensbeheerder NN Investment Partners (NN IP) aan de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De verkoopsom bedraagt €1,7 miljard.

AFM lanceert plannen voor opvragen meer financiële data

20 juli 2021

De Autoriteit Financiële Markten heeft verregaande plannen om veel meer data bij banken en andere instellingen, zoals vermogensbeheerders, op te kunnen vragen. De financiële waakhond wil extra gegevens hebben, van onder meer beleggingsportefeuilles, om de risico's in de sector beter te kunnen inschatten. Het Financieele Dagblad stelt vandaag dat de instellingen bang zijn voor een te machtige toezichthouder die 'preventief fouilleert'.

AFM verleent depotbank Knox vergunning

29 april 2021

De Autoriteit Financiële Markten heeft de depotbank Knox een vergunning verleend. Dit meldt de site Fondsnieuws.

NN zet vermogensbeheertak in de etalage

26 april 2021

Verzekeraar NN wil zijn activiteiten in het vermogensbeheer mogelijk afstoten. Het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden meldt dat het "naar de opties gaat kijken" voor vermogensbeheertak NN Investment Partners.