Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Over ons

Om maar met de deur in huis te vallen: wij zijn géén vermogensbeheerder, maar een onafhankelijke organisatie die vermogensbeheerders beoordeelt en vergelijkt. In 2013 zijn we Vermogensbeheer.nl gestart, als eerste vergelijkingssite voor vermogensbeheerders. Onze missie van toen staat nog steeds: de wereld van vermogensbeheer transparant en vergelijkbaar maken. Wij helpen particulieren, ondernemers en instellingen bij de objectieve keuze voor een goede en passende vermogensbeheerder.

Hoe beoordelen wij vermogensbeheerders?

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen tussen vermogensbeheerders. Met onze expertbeoordeling worden beheerders door ons beoordeeld. We kijken hierbij onder meer naar onafhankelijkheid, kosten, transparantie en organisatie. Onze expertbeoordeling herkent u aan de gele sterren, waarvan we er maximaal vijf toekennen. Meer over onze expertbeoordeling »

Als aanvulling op onze expertbeoordeling zijn we in 2015 gestart met doorlopend
klanttevredenheidsonderzoek onder klanten van alle vermogensbeheerders. Inmiddels hebben we 15.636 beoordelingen ontvangen van echte klanten over 140 verschillende vermogensbeheerders. Dit aantal neemt dagelijks toe. Meer over ons klanttevredenheidsonderzoek »

Voor de beoordeling van de rendementen van de vermogensbeheerders hebben we de Vermogensbeheer Rendement Index (VBR-index©) ontwikkeld. Hiermee bewaken we voortdurend hoe de prestaties van een vermogensbeheerder zich verhoudt tot die van de markt van vermogensbeheerders. Meer over onze Vermogensbeheer Rendement Index »

Uitzending "How it's done" op RTLZ van 12 januari 2019

Bestaat de beste vermogensbeheerder?

Door de marketinginspanningen van sommige vermogensbeheerders zou je bijna gaan geloven dat er zoiets bestaat als ‘de beste vermogensbeheerder’. Dit is net zo waar als de uitspraak dat Italië het beste vakantieland is. Als onafhankelijke partij kunnen wij wél stellen dat de beste vermogensbeheerder niet bestaat. De belangrijkste conclusie uit onze onderzoeken is dat er slechts een verdeling te maken is naar goede en slechte vermogensbeheerders. Wij zien het als onze taak deze beide groepen te onderscheiden. Het mag daarom duidelijk zijn dat wij grote vraagtekens zetten bij allerlei awards waarmee ‘de beste vermogensbeheerder van Nederland’ wordt gelauwerd’.

Hoe selecteert u een vermogensbeheerder?

Er zijn mensen die hun vermogensbeheerder kiezen op basis van een goed verhaal of ‘blauwe ogen’. De kans dat verwachtingen niet worden waargemaakt is dan erg groot. Door het objectief en persoonlijk maken van uw keuze vindt u uit de poule van goede vermogensbeheerders de voor u best passende beheerder. Het is daarom aan te raden u goed te oriënteren bij de keuze voor een vermogensbeheerder.

Hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een vermogensbeheerder door u kosteloos een SelectieRapport te verstrekken. U ontvangt dan per e-mail een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen. Zo maakt u geheel vrijblijvend gebruik van de kennis, expertise en data van Vermogensbeheer.nl. Dit voorkomt teleurstelling en geeft rust. Vraag hier een gratis SelectieRapport aan »

Wat vinden consumenten van ons?

Bezoekers van deze site beoordelen continu onze dienstverlening en expertise. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Feeddex voert dit doorlopende onderzoek uit en is hier in de loop van 2020 mee gestart. Inmiddels hebben 1.861 consumenten ons een beoordeling gegeven met een gemiddelde score van een 8,6. Lees hier al hun ervaringen »

Waar verdienen wij aan?

Als u door tussenkomst van Vermogensbeheer.nl contact legt met een vermogensbeheerder, ontvangen we een ‘contactvergoeding’ van de betreffende beheerder. Deze contactvergoeding staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is voor alle vermogensbeheerders gelijk. Het maakt hierbij niet uit of u al dan niet klant wordt bij de vermogensbeheerder. Zo kunt u kosteloos gebruik maken van de kennis, expertise en data van Vermogensbeheer.nl.

U kunt ons ook inhuren voor het beoordelen van beleggingsvoorstellen, het begeleiden van uitgebreide pitches, vermogensplanning, bemiddeling bij dreigende geschillen en bijstand in klachtenprocedures.

Hoe ziet ons team eruit?

Vermogensbeheer.nl werkt in een lean and mean team met een schil van specialisten. De dagelijkse leiding is in handen van oprichters Koen Laarhoven en Jos Leeser. Bekijk hier ons team »

Waar treft u ons aan in de media?

Wij worden met enige regelmaat gevraagd onze mening te geven over zaken die betrekking hebben op vermogensbeheer en/of vermogensbeheerders. Bekijk hier alle berichten in de media »

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen