Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

De Telegraaf

Berichten De Telegraaf

Column: China en vermogensbeheer

De Telegraaf: 12 oktober 2017

Veel vermogensbeheerders in Nederland hebben dit jaar zwaar ingezet op de Amerikaanse dollar. Enerzijds doordat de onderliggende benchmark waar men zich aan meet veelal aan de aandelenkant voor 60% in deze regio uitkomt. Anderzijds doordat de heersende rentes daar gemiddeld 2% hoger liggen aan de obligatiekant dan bij ons. Dit renteverschil neemt met zich mee dat verwacht kan worden dat de Amerikaanse dollar goed zal presteren tegenover de euro.

De mannen worden nu van jongens gescheiden

De Telegraaf: 17 augustus 2017

Sinds een aantal jaren stijgt de instroom in zogenaamde passieve beleggingsfondsen. Dit zijn fondsen die als het ze het echt zuiver doen passief een index volgen.

Kiezen juiste vermogensbeheerder hele opgave

De Telegraaf: 28 februari 2015

Bij de keuze van een vermogensbeheerder enkel afgaan op behaalde rendementen is niet slim. Maar ook lage kosten zijn geen garantie voor een goede match. Was het maar zo simpel. Particulieren die hun beleggingen (deels) willen uitbesteden aan een professional, komen vaak terecht bij een vermogensbeheerder. Maar hoe kies je de juiste partij,

Pas op met performance fee in vermogensbeheer

De Telegraaf: 10 januari 2015

Belegger beter af met basisfee. Bij een prestatievergoeding geldt: hoe hoger het rendement, des te hoger de kosten. Dat klinkt ...

Fusiegolf in vermogensbeheer blijft vooralsnog uit

De Telegraaf: 22 augustus 2014

Begin dit jaar hadden nogal wat experts het idee dat vermogensbeheerders massaal toenadering tot elkaar zouden zoeken. Traditionele onafhankelijke vermogensbeheerders werden namelijk sterk geraakt door het provisieverbod, vooral omdat klanten niet zomaar een extra beheervergoeding accepteerden.

Nieuwe kostenmaatstaf voor beleggers schiet te kort

De Telegraaf: 5 juli 2014

De nieuwe kostennorm voor beleggers, die banken en vermogensbeheerders in 2015 invoeren, krijgt forse kritiek. Voorstanders van kostentransparantie stellen dat ook deze norm beleggers voor de gek houdt.

Shake-out dreigt voor vermogensbeheerders

De Telegraaf: 9 april 2013

AMSTERDAM – De Nederlandse markt voor onafhankelijk vermogensbeheer gaat zware tijden tegemoet: voor een groot aantal partijen dreigt faillissement of een overname.

Rapportcijfer vermogensbeheer

De Telegraaf: 27 maart 2013

AMSTERDAM - Op zoek naar een andere vermogensbeheerder? Een nieuwe vergelijkingssite geeft vanaf vandaag ruim 100 aanbieders een reating.