Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Rapportcijfer vermogensbeheer

De Telegraaf: 27 maart 2013

AMSTERDAM - Op zoek naar een andere vermogensbeheerder? Een nieuwe vergelijkingssite geeft vanaf vandaag ruim 100 aanbieders een reating. "We selecteren op basis van de wensen van consumenten niet alleen de beste vermogensbeheerders, maar geven nu ook een oordeel voor onder meer transparantie, kosten en manier van beloning" stelt Koen Laarhoven van Vermogensbeheer.nl.

Met de rating worden nu ook vermogensbeheerders voor het eerst onder de loep genomen. Volgens Laarhoven is de behoefte daaraan gegroeid, nu steeds meer particulieren hun vermogen niet meer door hun bank willen laten beleggen, maar door een onafhankelijke beheerder zoals Optimix, IBS of CapitalatWork.

Doorgaans laten vooral rijkere particulieren hun geld door derden beleggen. Dat ze vermogend zijn, wil nog niet zeggen dat ze volledig op eigen kracht een goede beheerder vinden, stelt Laarhoven. "Dat gaat nu vooral via via. Dat is toch raar, bij het kopen van een camera vergelijken we aanbiedingen op internet, maar gaat het om een paar ton dan vertrouw je op het oordeel van een kennis."

Een van de grootste problemen bij het beoordelen van vermogensbeheerders is het gebrek aan transparantie, stelt Laarhoven. "Deze rating prikkelt wellicht ook tot meer openheid."

Bron: De Telegraaf