Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Kiezen juiste vermogensbeheerder hele opgave

De Telegraaf: 28 februari 2015

"Kiezen juiste vermogens­beheerder hele opgave"

Bij de keuze van een vermogensbeheerder enkel afgaan op behaalde rendementen is niet slim. Maar ook lage kosten zijn geen garantie voor een goede match. Was het maar zo simpel.

Particulieren die hun beleggingen (deels) willen uitbesteden aan een professional, komen vaak terecht bij een vermogensbeheerder. Maar hoe kies je de juiste partij, als er alleen al in Nederland zo’n 140 vermogensbeheerders naar je geld dingen? Rendementen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

Daarom let een groeiend aantal beleggers op kosten. Die weet je wel vooraf en hoge kosten zetten een vermogensbeheerder direct met 1-0 op achterstand. Hij moet immers keihard werken om die kosten eerst goed te maken voordat er één cent resultaat wordt behaald. Vooraf hebben klanten geen enkele zekerheid dat de beheerder daarin slaagt.

Koen Laarhoven van Vermogensbeheer.nl erkent dat kosten belangrijk zijn, maar net als behaalde rendementen mogen ze volgens hem niet doorslaggevend zijn bij de keuze. „Kiezen voor de partij met de laagste kosten garandeert je geen hoger rendement”, aldus de directeur van de vergelijkingssite voor vermogensbeheerders. Hij maakt zich daarom zorgen over de groeiende focus van onder meer toezichthouder AFM en een groeiend aantal marktpartijen op lage kosten.............

Download hier het gehele artikel

Bron: De Telegraaf