Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Artikelen Vastgoed

Vastgoed wordt ook wel onroerend goed genoemd. Voorbeelden van vastgoed zijn huizen, bedrijfspanden, winkels of fabrieken. Beleggen in vastgoed is voor veel beleggers interessant. Het is tastbaar, inflatiebestendig én geeft doorgaans een hoog direct rendement uit huurinkomsten. Vermogenden hebben dan ook vaak een deel van hun vermogen in vastgoed belegd. Op deze pagina vindt u artikelen over de voor- en nadelen van bijvoorbeeld een vakantiehuis in het buitenland of beleggingspand.

Frits van Manen

Een tweede huis kopen: een veilige, maar kostbare investering

14 juli 2023

In deze oververhitte woningmarkt kan de aanschaf van een tweede woning een dure, maar goede en veilige investering zijn. Die tweede woning kunt u zelf een gedeelte van het jaar gaan bewonen, of gaan verhuren. Maar waar moet u op letten, als u een extra huis koopt en wat bent u kwijt aan kosten?

Hubert Jan Lambooy

Beleggen in (landbouw)grond: goed idee?

13 april 2023

Wie op zoek is naar alternatieve beleggingen kan ook overwegen om in grond te beleggen. Dat kan in de hele wereld zijn maar voor de meesten zal dichter bij huis prettiger voelen. Zeker nu in Nederland enorm veel huizen gebouwd moeten worden, lijkt het aantrekkelijk om een ‘grondpositie’ in te nemen. Maar is het wel zo lucratief? In dit artikel leest u er meer over.

Jos Leeser

Investeren in vastgoed: mogelijkheden, rendement, risico

15 februari 2023 (update), 21 april 2021 (publicatiedatum)

Naast obligaties en aandelen maakt vastgoed vaak onderdeel uit van een gespreide beleggingsportefeuille. Steeds meer particulieren investeren in vastgoed. Het beleggen in vastgoed kan lucratief zijn, maar dan moet je wel over de juiste kennis en kunde beschikken. Voor sommige particuliere beleggers loopt het avontuur uit op een teleurstelling. In dit artikel geeft vermogensbegeleider Jos Leeser van Vermogensbeheer.nl een nuchtere analyse.

Jos Leeser

Beleggingspand kopen: de haken & ogen aan een tweede huis als belegging

20 juli 2022

Het bezit van een beleggingspand kan voor solide inkomsten zorgen. Een aantrekkelijke aanvulling op uw inkomen of uw pensioen. Het kan bovendien zorgen voor een betere spreiding in uw beleggingsportefeuille. Maar waar moet u op letten, als u besluit om een ander huis als beleggingspand aan te schaffen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Ramón Wernsen

Beleggen in vakantiehuisje moet onder toezicht AFM

9 november 2021

Grote investeerders lokken particulieren om hun gespaarde geld in een vakantiewoning te steken. In commercials en tv-programma’s worden de huisjes met veel tamtam aangeboden. Financieel planner Ramón Wernsen, verbonden aan Vermogensbeheer.nl, raadt het beleggen in vakantiewoningen echter af en meent dat deze vorm van beleggen onder toezicht moet worden geplaatst. Dat zegt Wernsen in het tv-programma Radar.

Ramón Wernsen

Investeren in vakantie- of recreatiewoning? Kijk naar rendement én risico

11 mei 2021

Een eigen huisje op een vakantiepark. Dat is voor veel mensen een droom. In coronatijd is de verkoop enorm gestegen, zo berichtte EenVandaag afgelopen maandag op radio en televisie. Maar is dit wel een goede investering? Financieel planner Ramón Wernsen van Vermogensbeheer.nl, vindt van niet. Hij wees in EenVandaag op teleurstellend rendement, een gebrek aan spreiding en de tegenvallende duurzaamheid van vakantiewoningen.