Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Artikelen

Jos Leeser

Uitstekend eerste kwartaal voor vermogensbeheerders

30 april 2021

Na het onrustige beleggingsjaar 2020 is het eerste kwartaal van 2021 zeer sterk verlopen voor klanten van particuliere vermogensbeheerders. Gemiddeld hebben vermogensbeheerders in de eerste drie maanden 4,1% netto rendement gerealiseerd voor klanten met een neutraal beleggingsprofiel. Er was zelfs een plus van 8,2% bij een offensief profiel. Dat blijkt uit de Vermogensbeheer Rendement index (VBR), die de website Vermogensbeheer.nl vandaag heeft gepubliceerd.

Joost van Löben Sels

De performance fee onder de loep

22 april 2021

Bij vermogensbeheer hebt u te maken met verschillende kosten. Zo betaalt u uw beheerder een beheerfee voor de werkzaamheden die hij of zij verricht. Maar daarnaast vraagt een deel van de vermogensbeheerders ook een aparte prestatievergoeding, de zogeheten performance fee. Wat is dit en welke nadelen kleven hieraan?

Ramón Wernsen

Erfbelasting besparen: wat biedt het keuzetestament?

6 april 2021

U kunt aanzienlijk op erfbelasting besparen als u kiest voor het keuzetestament. Met deze testamentvorm kunt u de erfbelasting bijvoorbeeld uitstellen na het overlijden van de langstlevende echtgenoot. Vooral vanwege de fiscale voordelen is dit keuzetestament bedacht. Ramón Wernsen, financieel planner bij Vermogensbeheer.nl, legt uit hoe het zit.

Jos Leeser

Laten beleggen of toch zelf doen? Vergelijk de voor-en nadelen

21 maart 2021

Indien u een deel van uw vermogen wilt gaan beleggen, komt u voor de keuze te staan: zelf beleggen of laten beleggen door een vermogensbeheerder. Waarom zou u kiezen voor een vermogensbeheerder in plaats van het zelf kopen van wat beleggingsfondsen en/of indextrackers?

Joost van Löben Sels

Wealth management: definitie en verschil met private banking

9 maart 2021

Sommige begrippen in de financiële sector zijn niet helder. Neem bijvoorbeeld wealth management. Wat houdt dit in? En wat is het verschil tussen wealth management en private banking? We zochten het voor u uit.

Frits van Manen

Eerder stoppen met werken? Hoeveel moet u sparen? En wat zijn de gevolgen?

8 maart 2021

Een grote wens van veel mensen is om eerder te stoppen met werken. Misschien staat u hierbij ook weleens stil. Waar moet u rekening mee houden? En wat zijn de consequenties, als u eerder met pensioen wilt gaan?

Jos Leeser

Negatieve rente betalen bij uw bank? Spreid uw risico’s

2 maart 2021

Wat een paar jaar geleden nog onmogelijk leek is nu een keihard feit: de spaarrentes van de grote Nederlandse banken zijn negatief!

Frits van Manen

Gebruik gezond verstand bij overwegen private banking

9 februari 2021

De private bank wil de klant beter, uitgebreider en bovenal persoonlijk bedienen. Met name het persoonlijke contact is het belangrijke onderscheid met de retail bank, waar menselijk contact door digitalisering een zeldzaamheid is geworden. Toch is een private bank niet altijd een vanzelfsprekende keuze.

Jos Leeser

Rendement vermogensbeheerders 2020

29 januari 2021

Het beleggingsjaar 2020 was een bijzonder en onrustig jaar met een daling van de aandelenmarkten van -35% in het voorjaar. En dit slechts in enkele weken tijd. Het leek erop dat 2020 een dramatisch beleggingsjaar zou gaan worden dankzij de wereldwijde Covid-pandemie die de economieën hard getroffen hebben. Kijkend naar de beleggingsprestaties van vermogensbeheerders over heel 2020, zien we een ander beeld. Gemiddeld hebben vermogensbeheerders uiteindelijk + 3,1% netto rendement (dus na kosten) gerealiseerd in 2020 voor klanten met een neutraal beleggingsprofiel.

Ramón Wernsen

Schenkbelasting 2022: Tarieven & Vrijstelling voor kinderen

29 december 2020

Een schenking krijgen van bijvoorbeeld een familielid is altijd heel prettig. En je kind een financieel steuntje in de rug geven zorgt ook voor een goed gevoel. Maar wat zijn de haken en ogen rond schenkingen? Hoeveel schenkbelasting moet je bijvoorbeeld betalen? We vroegen dit aan Ramón Wernsen. Hij is sinds 1996 actief als financieel planner. Bij Vermogensbeheer.nl helpt hij klanten om hun financiële doelstellingen te realiseren en complexe vraagstukken op te lossen.

Frits van Manen

Beleggingsfondsen: een zegen of een vloek?

1 december 2020

Een beleggingsfonds is een mooi voorbeeld van meerdere eieren in het beleggingsmandje. De rol van zo’n fonds in het vermogensbeheer verschilt per belegger en per vermogensbeheerder. De ene vermogensbeheerder zweert erbij, de ander wil er absoluut niet aan.

Jos Leeser

Uitspraak Kifid inzake klacht tegen OVG vermogensbeheer

25 oktober 2020

De Commissie van Beroep van Kifid wijst de vordering van de eigen Geschillencommissie tot schadevergoeding van de consument af.

Jos Leeser

Duurzaam beleggen wordt vanzelfsprekend maar groen beleggen blijft een uiterst rekbaar begrip

2 september 2020

De tijd dat zogenoemd duurzaam beleggen per definitie minder rendement opleverde is definitief voorbij. Inmiddels is het niet meer weg te denken. Al is duurzaamheid steeds lastiger te definiëren. Sterker nog, duurzaamheid is voor iedere individuele belegger weer anders te interpreteren, is de ervaring van Jos Leeser, partner en senior vermogensbegeleider bij Vermogensbeheer.nl.

Jos Leeser

Rendement vermogensbeheerders eerste helft 2020

29 juli 2020

Na het extreem slechte eerste kwartaal van 2020 hebben de vermogensbeheerders in Nederland een groot deel van het negatieve rendement weten goed te maken in het tweede kwartaal. De meeste vermogensbeheerders laten over de eerste helft van 2020 nog steeds negatieve rendementen zien, maar hebben gemiddeld wel zo’n 2/3 van het verlies weten weg te werken. Er zijn zelfs beheerders die, per 1 juli, binnen bepaalde beleggingsportefeuilles al weer kleine positieve rendementen laten zien.

Jos Leeser

Beurscorrectie door coronavirus | een nuchtere analyse

6 april 2020

De maatregelen rond het indammen van het coronavirus gaan ons in een wereldwijde recessie storten. Met een fikse beurscorrectie als gevolg. Maar wat is een beurscorrectie en hoe schadelijk is deze? We vragen het aan vermogensexpert Jos Leeser.

Jos Leeser

Rendement vermogensbeheerders 2019

27 januari 2020

Het jaar 2019 was een extreem goed beleggingsjaar voor klanten van vermogensbeheerders. Gemiddeld hebben vermogensbeheerders + 15,8% netto rendement na kosten gerealiseerd voor klanten met een neutraal beleggingsprofiel. Zelfs klanten met een defensief profiel scoorden gemiddeld + 7,1% rendement bij hun vermogensbeheerder. Risico nemen werd in 2019 duidelijk beloond want de offensieve beleggingsportefeuilles van beheerders kwamen met + 24,1% netto rendement het hoogst uit.

Jos Leeser

Groot verschil rendement vermogensbeheerders eerste helft 2019

5 augustus 2019

Vermogensbeheer.nl ziet grote verschillen in de rendementen van vermogensbeheerders in de eerste helft van 2019. Een grote groep beheerders heeft het verlies over 2018 in de eerste zes maanden van 2019 meer dan goed gemaakt. Desondanks is er ook een groep vermogensbeheerders die het verlies van vorig jaar nog steeds niet heeft goed gemaakt. Deze groep beheerders heeft wel wat uit te leggen nu alle markten fors zijn gestegen tot 1 juli.

Jos Leeser

Vermogensbeheerders maken verlies uit 2018 snel goed

7 mei 2019

Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland hebben in het eerste kwartaal van 2018 flinke rendementen gerealiseerd voor hun klanten. Daarmee zijn de verliezen uit het negatieve beursjaar 2018 door de meeste vermogensbeheerders al weer goedgemaakt.

Jos Leeser

Rendement vermogensbeheer 2018

4 februari 2019

Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland hebben in 2018 negatieve rendementen gerealiseerd voor hun klanten. Het was voor vermogensbeheerders een zeer lastig beleggingsjaar. Voor het eerst sinds 2011 hebben beleggers weer kunnen ervaren hoe een slecht beursjaar voelt. Na een moeizaam begin van 2018 volgde er nog herstel, maar het laatste kwartaal van 2018 was ronduit slecht.

Jos Leeser

Wijs & Van Oostveen Klacht

19 september 2018

Vermogensbeheer.nl voert klachtenprocedures uit namens beleggers, die ‘gedupeerd’ zijn door hun bank of vermogensbeheerder. Gelukkig is het fenomeen de laatste jaren afgenomen. Dat zal zeker ook te maken hebben met de goede beursjaren na de crisis van 2008. De wereld maakt een ‘bull-markt’ mee die weldra zijn 10e verjaardag viert.