Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Wat kunt u doen met uw spaargeld?

Als u een flink bedrag op uw spaarrekening hebt staan, dan kunt u daar verschillende dingen mee doen. Allereerst kunt u dit bedrag gewoon op uw spaarrekening laten staan. Dat is heel veilig, want ons land kent het depositogarantiestelsel. Hiermee krijgt de spaarder bescherming als de bank failliet gaat. In Nederland garandeert het depositogarantiestelsel uw spaargeld tot 100.000 euro per bankvergunning.

Een nadeel van het laten staan op uw spaarrekening is de lage rentestand op dit moment. U kunt ook kiezen voor een spaardeposito als u uw geld langere tijd niet nodig hebt. U krijgt een vaak een iets hogere rente dan op een gewone spaarrekening. U zet het geld voor een bepaalde tijd vast bij de bank. Vaak kunt u al die tijd niet bij uw geld. Of u betaalt kosten om het geld van het deposito te halen.

Wat zijn dan andere mogelijkheden?

U kunt het bijvoorbeeld zelf gaan beleggen en bij een broker een beleggingsrekening openen. Als u hiervoor geen tijd hebt, of hiervan te weinig verstand hebt, kunt u het geld in handen geven van een vermogensbeheerder. Dit zijn professionele beleggers zoals een zelfstandige vermogensbeheerder of een bank. U spreekt met de vermogensbeheerder af wat uw doel is en hoe u dit kunt bereiken. Vraag hier een gratis SelectieRapport Vermogensbeheer aan »

Er zijn ook nog andere mogelijkheden voor uw spaargeld: investeren in vakantiehuisjes, meedoen aan crowdfunding, het investeren in cryptocurrency, alternatieve beleggingen zoals whisky, of het kopen van vastgoed dat u kunt verhuren.

Een mogelijkheid is ook het aflossen van eventuele schulden, zoals uw hypotheek. Niet zo sexy als bepaalde beleggingen, maar u merkt het wel direct in uw maandlasten.

Misschien ook interessant: