Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

In de media

Op deze pagina tonen wij u een overzicht aan van artikelen en items die in de media zijn verschenen over, of met medewerking van, Vermogensbeheer.nl. Meer informatie over de mensen achter Vermogensbeheer.nl vindt u hier »

NRC Handelsblad

Hulp bij beleggen moet wel bij je passen

NRC Handelsblad: 17 januari 2015

Een vermogensbeheerder kan helpen bij het beheren van je geld. Steeds meer mensen kiezen er één via een vergelijkingssite.

De Telegraaf

Pas op met performance fee in vermogensbeheer

De Telegraaf: 10 januari 2015

Belegger beter af met basisfee. Bij een prestatievergoeding geldt: hoe hoger het rendement, des te hoger de kosten. Dat klinkt ...

Cash

'Zoeken en timen'

Cash: 15 november 2014

Technisch analist Bas Heijink van ING gaat er dit jaar vandoor met de Gouden Stier voor beste Beleggingsexpert.

Belegger.nl

Theodoor Gilissen wint Gouden Stier 2014

Belegger.nl: 14 november 2014

Theodoor Gilissen wint net als vorig jaar de Gouden Stier voor beste Vermogensbeheerder. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van Belegger.nl zijn er nog zeven andere prijzen vergeven aan partijen uit de beleggingswereld.

De Volkskrant

Beleggen in whisky: slim of riskant?

De Volkskrant: 28 augustus 2014

Van whisky kun je rijk worden, zegt Michel Kappen, die flessen van investeerders beheert. Er klinken ook heel andere geluiden.

De Telegraaf

Fusiegolf in vermogensbeheer blijft vooralsnog uit

De Telegraaf: 22 augustus 2014

Begin dit jaar hadden nogal wat experts het idee dat vermogensbeheerders massaal toenadering tot elkaar zouden zoeken. Traditionele onafhankelijke vermogensbeheerders werden namelijk sterk geraakt door het provisieverbod, vooral omdat klanten niet zomaar een extra beheervergoeding accepteerden.

Belegger.nl

Vermogensbeheer.nl in vakjury bij Gouden Stier 2014

Belegger.nl: 22 augustus 2014

Belegger.nl krijgt voor de Gouden Stier ook in 2014 hulp van de vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl.

BNR Nieuwsradio

Toezicht op vermogen

BNR Nieuwsradio: 18 juli 2014

Hoe worden vermogensbeheerders gecontroleerd? Hoe beoordeel en vergelijk je vermogensbeheerders en aan welke eisen moeten ze voldoen?

Fondsnieuws

'Maatwerk te beperkt bij vermogensbeheerders'

Fondsnieuws: 11 juli 2014

Van 'consultive selling' is in de beleggingsadvieswereld nog maar beperkt sprake. 'Het is toch vaak een praktijk van iemand plat lullen en een goed salesverhaal vertellen. Potentiële klanten laten zich dan vaak zonder een concreet beleggingsvoorstel overtuigen. Zo van "laten we het maar doen".'

De Telegraaf

Nieuwe kostenmaatstaf voor beleggers schiet te kort

De Telegraaf: 5 juli 2014

De nieuwe kostennorm voor beleggers, die banken en vermogensbeheerders in 2015 invoeren, krijgt forse kritiek. Voorstanders van kostentransparantie stellen dat ook deze norm beleggers voor de gek houdt.

Pulse Media Group

Vermogensbeheer: uw vermogen professioneel beheerd

Pulse Media Group: 23 juni 2014

Een vermogensbeheerder beheert beleggingsportefeuilles voor mensen of instellingen die dat zelf niet willen of kunnen.

BoerenBusiness.nl

Is de loyaliteit aan uw huisbank terecht?

BoerenBusiness.nl: 18 juni 2014

Door verschillende bankschandalen heeft het vertrouwen van menig ondernemer in zijn bank een forse deuk opgelopen. Keer op keer blijkt dat banken het eigen commerciële belang centraal stellen en niet het belang van hun klanten. Het meest recent zijn de ‘renteswaps’ die banken afgelopen jaren hebben verkocht aan klanten.

Fambizz.nl

De huisbank als vermogensbeheerder?

Fambizz.nl: 11 april 2014

Een succesvol familiebedrijf beschikt vaak over een liquide vermogen. Als voor dit vermogen langere tijd geen bestemming is, rijst de vraag hoe dit vermogen te beleggen.

Belegger.nl

Provisieverbod maakt consumenten een stuk bewuster

Belegger.nl: 11 april 2014

Het kan voor sommige beleggers even schrikken zijn: de eerste kwartaalfactuur van de vermogensbeheerder valt weer op de mat.

Z24

Belastingcadeautje van Rutte: maar hoe beleg je het vrijgekomen geld?

Z24: 29 maart 2014

Een tijdelijke verlaging van de dividendbelasting en een fiscaal lokkertje voor ontslagvergoedingen. Dat zou dit jaar moeten leiden tot een golf aan financiële uitkeringen. Waar moet je als ondernemer of particulier op letten als je zo’n zak met geld privé wilt beleggen?

Het Financieele Dagblad

Helft vermogensbeheerders wil niet vergeleken worden

Het Financieele Dagblad: 27 februari 2014

Een deel van de vermogensbeheerders verzet zich tegen de invloed van vergelijkingssites omdat ze niet vergeleken willen worden. Sommige dreigen zelfs met juridische stappen om te voorkomen dat vergelijkingssites nog langer hun rendementen en kosten langs de meetlat leggen.

Het Financieele Dagblad

Vermogensbeheerder wil niet meer gebonden zijn aan Kifid

Het Financieele Dagblad: 13 februari 2014

Beleggers met klachten over vermogensbeheerders hebben binnenkort een sterkere positie bij procedures van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Partijen kunnen dan niet langer tijdens een procedure beslissen om zich ongebonden te verklaren aan het oordeel van het officiële klachtenloket. Vermogensbeheerders reageren daarop door zich op voorhand al ongebonden te verklaren bij het Kifid.

Consumentenbond

Consumentenbond: Provisieverbod beleggen

Consumentenbond: 6 december 2013

Vanaf 1 januari geldt een provisieverbod voor beleggen. Beleggers worstelen met de nieuwe tarieven die ze straks aan hun bank moeten betalen.

Het Financieele Dagblad

Online aanbieders krijgen aanwijzingen van AFM

Het Financieele Dagblad: 19 november 2013

De AFM is met aanwijzingen gekomen voor online financiele dienstverleners. De toezichthouder wil nieuwe online initiatieven stimuleren door duidelijk aan te geven wat wel en niet mag online.

Belegger.nl

Gouden Stieren openen de beurs in Amsterdam

Belegger.nl: 15 november 2013

De winnaars van de Gouden Stier mochten de beurs in Amsterdam vandaag openen. Als jurylid was Koen Laarhoven van Vermogensbeheer.nl ook uitgenodigd. Van de bijeenkomt is een filmpje gemaakt waarin de winnaars en de jury geïnterviewd worden.