Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

In de media

Op deze pagina tonen wij u een overzicht aan van artikelen en items die in de media zijn verschenen over, of met medewerking van, Vermogensbeheer.nl. Meer informatie over de mensen achter Vermogensbeheer.nl vindt u hier »

Het Financieele Dagblad

FD: Risicomijdend is soms risicovol

Het Financieele Dagblad: 6 mei 2017

Risicomijdende beleggers hebben een probleem. Veilig beleggen levert niets meer op en is trouwens ook helemaal niet meer zo veilig. Wat kunt u doen als belegger? En hoe safe is dat dan?

Fondsnieuws

Bij aandelen passief beter in 2016, bij obligaties actief

Fondsnieuws: 7 februari 2017

Het gemiddelde rendement van een neutrale portefeuille bij vermogensbeheerders kwam in 2016 uit op 5,5 procent netto, na kosten. Beheerders die passief belegden behaalden gemiddeld betere rendementen in het aandelengedeelte van de portefeuille, maar actieve beheerders deden het beter op obligatiegebied.

Het Financieele Dagblad

Zorgplicht vermogensbeheerder

Het Financieele Dagblad: 24 december 2016

‘Harmony moet klant terugbetalen’ kopte het FD (19 december). Dit krap drie maanden nadat het FD verslag deed van de problemen bij Vermogensbeheerder De Veste.

Fondsnieuws

Rendementen beheerportefeuilles laten breed herstel zien

Fondsnieuws: 8 november 2016

In het derde kwartaal van dit jaar hebben de rendementen van beheerportefeuilles van banken en vermogensbeheerders over het algemeen een breed herstel laten zien. Ook de offensievere portefeuilles laten weer positieve rendementen zien. Wel rendeert de gemiddelde defensieve portefeuille nog altijd beter dan de gemiddelde offensieve.

Fondsnieuws

Defensieve portefeuille rendeert beter dan offensieve

Fondsnieuws: 20 september 2016

Ondanks de lage en in toenemende mate zelfs negatieve rente en de grote cashposities in sommige portefeuilles, doen de defensieve beleggingsportefeuilles van banken en vermogensbeheerders het over de eerste helft van dit jaar gezien nog altijd beter dan offensieve of neutrale portefeuilles.

Finanzen.nl

Nieuwe klanten tevreden met vermogensbeheerder, daarna wordt het minder

Finanzen.nl: 28 juni 2016

Vooral het eerste gesprek met een vermogensbeheerder wordt hoog gewaardeerd, maar 'oude' klanten zijn minder tevreden.

NU.nl

Hoe langer klant bij vermogensbeheerder zit, hoe ontevredener hij wordt

NU.nl: 28 juni 2016

Vooral het eerste gesprek met een vermogensbeheerder wordt hoog gewaardeerd, maar 'oude' klanten zijn minder tevreden.

Fondsnieuws

Vooral nieuwe klanten van beheerders tevreden

Fondsnieuws: 27 juni 2016

Vermogensbeheerders besteden veel aandacht aan het binnenhalen van nieuwe klanten die over het algemeen dan ook heel tevreden zijn. De dienstverlening aan bestaande klanten kan echter beter, concludeert Vermogensbeheer.nl.

Fondsnieuws

Vermogensbeheer.nl lanceert betaald Keurmerk

Fondsnieuws: 17 juni 2016

Vermogensbeheer.nl, de vergelijkingssite voor vermogensbeheerders, stopt met haar sterrenratings. In plaats daarvan lanceert het bedrijf vanaf 1 juli een keurmerk voor deze doelgroep van vermogensbeheerders.

Z24

Prestatie vermogensbeheerders vergelijken: wat heb je daaraan?

Z24: 6 april 2016

Beleggers kunnen hun eigen prestaties met een nieuwe tool vergelijken met de gemiddelde score van Nederlandse vermogensbeheerders. Op de site Vermogensbeheer.nl kunnen beleggers sinds kort hun eigen prestaties of die van hun vermogensbeheerder vergelijken met die van ongeveer zeventig concurrenten.

Vermogensbeheer.nl

VBR-index maakt vergelijken rendement vermogensbeheerders mogelijk

Vermogensbeheer.nl: 5 april 2016

De vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl is vandaag gestart met het publiceren van een eigen index, de Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index). De VBR-index is samengesteld uit de gerealiseerde netto rendementen van ruim 70 vermogensbeheerders. Met de VBR-index wordt het voor klanten van vermogensbeheerders mogelijk de prestaties van hun vermogensbeheerder te vergelijken en beoordelen.

Fondsnieuws

Vermogensbeheer.nl gaat rendementen benchmarken

Fondsnieuws: 5 april 2016

Vermogensbeheer.nl gaat vanaf vandaag de rendementen van vermogensbeheerders benchmarken zodat klanten beter kunnen inschatten of hun beheerder het nou goed of slecht doet. Sinds vorig jaar is de vergelijkingssite voor vermogensbeheerders bezig met het meten van de klanttevredenheid.

The Asset

Mens versus machine

The Asset: 5 november 2015

Er is een grote latente behoefte aan vermogensbeheer. Maar hoe kun je cliënten het beste bedienen? En hoe bereik je potentiële nieuwe klanten? De digitale revolutie heeft zijn brandmerk al gezet op de sector. Maar wordt de sector straks alleen nog bevolkt door digitale whizzkids of cyber asset managers?

Fondsnieuws

Vermogensbeheer.nl weegt klantervaringen mee

Fondsnieuws: 24 juni 2015

Vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl gaat klanten na diverse contactmomenten benaderen en ze vragen naar hun ervaringen met vermogensbeheerders en banken. Vermogensbeheer.nl gaat hiervoor een samenwerking aan met Feeddex een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in het managen van klantenfeedback.

Fondsnieuws

Defensief risicoprofiel steeds offensiever

Fondsnieuws: 21 april 2015

Bij een defensief of zeer defensief beleggingsprofiel zijn staatsobligaties van oudsher een vast bestanddeel.
Maar vanwege de huidige lage rente gaan nu zelfs de meest behoudende managers op zoek naar
alternatieven.

Brookz

Wat te doen met 10 miljoen?

Brookz: 30 maart 2015

De verkoop van het bedrijf is voor veel ondernemers het begin van een nieuwe episode. Maar wat gaat u doen met het vrijgekomen vermogen? En vooral: wie kan u daar bij helpen?

Fondsnieuws

Vaker riskante producten in defensieve portefeuilles

Fondsnieuws: 4 maart 2015

Er is een groep vermogensbeheerders die riskante beleggingsproducten opneemt in defensieve en zeer defensieve portefeuilles zonder beleggers goed over de risico’s hiervan te informeren.

Fondsnieuws

'Lage kosten garanderen hoger rendement niet'

Fondsnieuws: 2 maart 2015

Alles wat een belegger aan kosten betaalt, gaat van zijn rendement af. Maar dat wil niet zeggen dat goedkopere vermogensbeheerders na kosten hogere rendementen halen dan duurdere. In tegendeel, zou je bijna zeggen.

De Telegraaf

Kiezen juiste vermogensbeheerder hele opgave

De Telegraaf: 28 februari 2015

Bij de keuze van een vermogensbeheerder enkel afgaan op behaalde rendementen is niet slim. Maar ook lage kosten zijn geen garantie voor een goede match. Was het maar zo simpel. Particulieren die hun beleggingen (deels) willen uitbesteden aan een professional, komen vaak terecht bij een vermogensbeheerder. Maar hoe kies je de juiste partij,

Het Financieele Dagblad

Vermogensbeheerders crisisbestendiger dan zij doen voorkomen

Het Financieele Dagblad: 20 januari 2015

Ze roepen graag dat het water hen aan de lippen staat, dat een consolidatieslag onvermijdelijk is en dat oplopende kosten om aan alle regels te voldoen de sector forse schade berokkenen. Maar de kleine en middelgrote Nederlandse vermogensbeheerders blijken helemaal niet zo noodlijdend als ze de afgelopen jaren deden voorkomen.