Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

In de media

Op deze pagina tonen wij u een overzicht aan van artikelen en items die in de media zijn verschenen over, of met medewerking van, Vermogensbeheer.nl. Meer informatie over de mensen achter Vermogensbeheer.nl vindt u hier »

RTLZ

Vermogensbeheer.nl in uitzending op RTLZ

RTLZ: 12 januari 2019

In het programma “How it’s done” op RTLZ heeft Vermogensbeheer.nl een inkijkje kunnen geven over haar werkwijze als grootste vergelijkingssite van vermogensbeheerders in Nederland.

Fondsnieuws

Vermogensbeheerindex: Rendementen lopen flink uiteen

Fondsnieuws: 5 november 2018

Gemiddeld genomen is het beleggingstechnisch voor vermogensbeheeders een goed derde kwartaal geweest, pas in oktober kwam de klad erin. Opvallend is echter dat de rendementen van verschillende beheerders met vergelijkbare profielen ook voor oktober al zo ver uiteen liepen.

Fondsnieuws

Vermogensbeheer.nl draagt zaak over aan AFM

Fondsnieuws: 13 september 2018

Vergelijkingswebsite Vermogensbeheer.nl heeft in april een klachtenzaak overgedragen aan de AFM. Tijdens de behandeling van een klacht kwam informatie boven die grote gevolgen kan hebben voor de betrokken vermogensbeheerder.

Fondsnieuws

Vermogensbeheerindex: Offensief profiel herstelt van verlies

Fondsnieuws: 2 augustus 2018

Vermogensbeheerportefeuilles met een offensief profiel zijn in het tweede kwartaal van dit jaar hersteld van de eerder behaalde negatieve rendementen. Deze beheerportefeuilles kwamen eind juni na kosten uit op een gemiddeld rendement van 0,8 procent, tegenover een gemiddeld rendement van -3,2 procent in het eerste kwartaal.

Fondsnieuws

56% fondsvermogen verdampt in één maand

Fondsnieuws: 28 maart 2018

In een maand tijd meer dan de helft van je belegde vermogen verliezen. Het overkwam particuliere beleggers in het Esulep Trading Fund Plus, een fonds dat handelt in opties op S&P500 futures en dat aangeboden wordt door vermogensbeheerder De Nieuwe Veste.

Fondsnieuws

Wat een Fiod-inval met een vermogensbeheerder doet

Fondsnieuws: 21 maart 2018

Het mag gerust de nachtmerrie van elke ondernemer heten: een inval door de Fiod wegens een verdenking van fraude. Hoe houd je de reputatieschade in dat geval zo klein mogelijk?

Fondsnieuws

Vermogensbeheerindex: neutraal profiel 4,8% in 2017

Fondsnieuws: 2 februari 2018

Het nemen van risico is ruimschoots beloond in 2017, blijkt uit de jongste Vermogensbeheer Rendement-index. Een offensieve beheerportefeuille kwam gemiddeld uit op een rendement van 8,2 procent. De meest defensieve portefeuilles hadden het moeilijker en kwam gemiddeld uit op een rendement van 1,1 procent.

Fondsnieuws

2017 belooft goed aandelenjaar te worden

Fondsnieuws: 6 november 2017

Ondank een terugval van de rendementen in het tweede kwartaal, belooft 2017 wederom een goed jaar voor aandelenbeleggers te worden. De gemiddelde offensieve beleggingsportefeuille staat dit jaar tot en met het derde kwartaal op een rendement van 4,9 procent.

Het Financieele Dagblad

Klagen over beleggingen kan helpen

Het Financieele Dagblad: 14 oktober 2017

Veel particuliere beleggers zijn ontevreden over hun financiële dienstverleners. Klagen kan natuurlijk altijd via de officiële kanalen, en dat gebeurt ook vaak. Maar wat kan een belegger nog meer doen als hij ontevreden is?

De Telegraaf

Column: China en vermogensbeheer

De Telegraaf: 12 oktober 2017

Veel vermogensbeheerders in Nederland hebben dit jaar zwaar ingezet op de Amerikaanse dollar. Enerzijds doordat de onderliggende benchmark waar men zich aan meet veelal aan de aandelenkant voor 60% in deze regio uitkomt. Anderzijds doordat de heersende rentes daar gemiddeld 2% hoger liggen aan de obligatiekant dan bij ons. Dit renteverschil neemt met zich mee dat verwacht kan worden dat de Amerikaanse dollar goed zal presteren tegenover de euro.

Het Financieele Dagblad

Vermogensbeheerders hebben vrij spel bij bepalen buffers voor claims

Het Financieele Dagblad: 30 augustus 2017

Kleine vermogensbeheerders in Nederland hebben zich nauwelijks ingedekt tegen het risico dat ze een hoge claim moeten betalen, blijkt uit een rondgang in de sector. Formele buffereisen zijn beperkt, en een verzekering om het risico af te dekken vinden veel bedrijven te duur.

Het Financieele Dagblad

Zijn rendementen van vermogensbeheerders onderling te vergelijken?

Het Financieele Dagblad: 26 augustus 2017

Dat is lastig te zeggen. Het hangt namelijk van vele factoren af, bijvoorbeeld de grootte van het vermogen dat u in beheer wilt geven en uw risicobereidheid. Dat laatste is met name belangrijk om het juiste strategisch risico- en beleggingsmanagement te implementeren.

De Telegraaf

De mannen worden nu van jongens gescheiden

De Telegraaf: 17 augustus 2017

Sinds een aantal jaren stijgt de instroom in zogenaamde passieve beleggingsfondsen. Dit zijn fondsen die als het ze het echt zuiver doen passief een index volgen.

Het Financieele Dagblad

Vermogensadviseur werkt steeds vaker als zzp'er

Het Financieele Dagblad: 16 augustus 2017

Denis Linnartz werkt al dertig jaar als vermogensbeheerder, maar sinds juni niet meer bij een bank. Volgens Linnartz slaat de zorgplicht in die sector door en verdwijnt de creativiteit, terwijl zijn cliënten — doorgaans ondernemers — steeds meer een persoonlijke benadering verwachten.

Het Financieele Dagblad

Europese private banken stagneren ondanks groei aantal miljonairs

Het Financieele Dagblad: 11 augustus 2017

Is het niet merkwaardig dat ABN Amro de Aziatische private-bankingtak verkocht vorig jaar? De verkoop paste in de strategie van de bank die zich wil richten op het beheren van geld van welgestelde particulieren in Noordwest-Europa. Maar je zou zeggen dat private banks zich op Azië moeten richten. Daar is de markt in opkomst, terwijl die in Europa hortend en stotend voortploetert.

Fondsnieuws

Defensief beleggingsprofiel vermogensbeheerders nog maar net in de plus

Fondsnieuws: 10 augustus 2017

Het wordt steeds lastiger dit jaar om nog rendement te behalen met een defensief beleggingsprofiel. Gemiddeld behaalden defensieve beleggingsportefeuilles van vermogensbeheerders in de eerste zes maanden van dit jaar een rendement van 0,3 procent.

Fondsnieuws

Klachtenprocedure gevoerd door Vermogensbeheer.nl krijgt veel aandacht

Fondsnieuws: 17 juli 2017

Vermogensbeheerder Comtessa, die door het klachteninstituut Kifid veroordeeld is tot compensatie van een gedupeerde klant die 17 procent van zijn beheerde vermogen moest betalen aan zogenoemd gemaakte kosten, krijgt van concullega's de wind van voren.

Het Financieele Dagblad

Kifid dichter bij doel overbodig te worden dan het zich realiseert

Het Financieele Dagblad: 8 juni 2017

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vierde onlangs zijn 10-jarig lustrum met een groot symposium. Het Kifid behandelt, als deskundige arbiter, geschillen tussen financiële dienstverleners en consumenten, die er samen niet uit zijn gekomen. In dergelijke gevallen komt het Kifid dan tot een uitspraak. Voorzitter Eveline Ruinaard sprak de ambitie uit om het Kifid uiteindelijk overbodig te maken.

Kifid.nl

Geschillencommissie KiFiD past VBR-index van Vermogensbeheer.nl toe

Kifid.nl: 7 juni 2017

Vermogensbeheer.nl heeft de Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) ontwikkeld om consumenten te helpen bij het vergelijkbaar maken van het, door hun vermogensbeheerder gerealiseerde, rendement. De geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) gebruikt in een bindende uitspraak de VBR-index als vergelijkingsmaatstaf om de omvang van de schade te bepalen.

Fondsnieuws

Vermogensbeheer Index: Return portefeuilles Q1

Fondsnieuws: 9 mei 2017

Vermogensbeheerders hebben wat rendement betreft een prima eerste kwartaal achter de rug. Anders dan het eerste kwartaal van vorig jaar werd risico nemen weer beloond. Het gemiddelde rendement van een neutrale beleggingsportefeuille kwam uit op 2,8 procent.