Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Fondsnieuws

Berichten Fondsnieuws

Vermogensbeheer Index: Return portefeuilles Q1

Fondsnieuws: 9 mei 2017

Vermogensbeheerders hebben wat rendement betreft een prima eerste kwartaal achter de rug. Anders dan het eerste kwartaal van vorig jaar werd risico nemen weer beloond. Het gemiddelde rendement van een neutrale beleggingsportefeuille kwam uit op 2,8 procent.

Bij aandelen passief beter in 2016, bij obligaties actief

Fondsnieuws: 7 februari 2017

Het gemiddelde rendement van een neutrale portefeuille bij vermogensbeheerders kwam in 2016 uit op 5,5 procent netto, na kosten. Beheerders die passief belegden behaalden gemiddeld betere rendementen in het aandelengedeelte van de portefeuille, maar actieve beheerders deden het beter op obligatiegebied.

Rendementen beheerportefeuilles laten breed herstel zien

Fondsnieuws: 8 november 2016

In het derde kwartaal van dit jaar hebben de rendementen van beheerportefeuilles van banken en vermogensbeheerders over het algemeen een breed herstel laten zien. Ook de offensievere portefeuilles laten weer positieve rendementen zien. Wel rendeert de gemiddelde defensieve portefeuille nog altijd beter dan de gemiddelde offensieve.

Defensieve portefeuille rendeert beter dan offensieve

Fondsnieuws: 20 september 2016

Ondanks de lage en in toenemende mate zelfs negatieve rente en de grote cashposities in sommige portefeuilles, doen de defensieve beleggingsportefeuilles van banken en vermogensbeheerders het over de eerste helft van dit jaar gezien nog altijd beter dan offensieve of neutrale portefeuilles.

Vooral nieuwe klanten van beheerders tevreden

Fondsnieuws: 27 juni 2016

Vermogensbeheerders besteden veel aandacht aan het binnenhalen van nieuwe klanten die over het algemeen dan ook heel tevreden zijn. De dienstverlening aan bestaande klanten kan echter beter, concludeert Vermogensbeheer.nl.

Vermogensbeheer.nl lanceert betaald Keurmerk

Fondsnieuws: 17 juni 2016

Vermogensbeheer.nl, de vergelijkingssite voor vermogensbeheerders, stopt met haar sterrenratings. In plaats daarvan lanceert het bedrijf vanaf 1 juli een keurmerk voor deze doelgroep van vermogensbeheerders.

Vermogensbeheer.nl gaat rendementen benchmarken

Fondsnieuws: 5 april 2016

Vermogensbeheer.nl gaat vanaf vandaag de rendementen van vermogensbeheerders benchmarken zodat klanten beter kunnen inschatten of hun beheerder het nou goed of slecht doet. Sinds vorig jaar is de vergelijkingssite voor vermogensbeheerders bezig met het meten van de klanttevredenheid.

Vermogensbeheer.nl weegt klantervaringen mee

Fondsnieuws: 24 juni 2015

Vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl gaat klanten na diverse contactmomenten benaderen en ze vragen naar hun ervaringen met vermogensbeheerders en banken. Vermogensbeheer.nl gaat hiervoor een samenwerking aan met Feeddex een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in het managen van klantenfeedback.

Defensief risicoprofiel steeds offensiever

Fondsnieuws: 21 april 2015

Bij een defensief of zeer defensief beleggingsprofiel zijn staatsobligaties van oudsher een vast bestanddeel.
Maar vanwege de huidige lage rente gaan nu zelfs de meest behoudende managers op zoek naar
alternatieven.

Vaker riskante producten in defensieve portefeuilles

Fondsnieuws: 4 maart 2015

Er is een groep vermogensbeheerders die riskante beleggingsproducten opneemt in defensieve en zeer defensieve portefeuilles zonder beleggers goed over de risico’s hiervan te informeren.

'Lage kosten garanderen hoger rendement niet'

Fondsnieuws: 2 maart 2015

Alles wat een belegger aan kosten betaalt, gaat van zijn rendement af. Maar dat wil niet zeggen dat goedkopere vermogensbeheerders na kosten hogere rendementen halen dan duurdere. In tegendeel, zou je bijna zeggen.

'Maatwerk te beperkt bij vermogensbeheerders'

Fondsnieuws: 11 juli 2014

Van 'consultive selling' is in de beleggingsadvieswereld nog maar beperkt sprake. 'Het is toch vaak een praktijk van iemand plat lullen en een goed salesverhaal vertellen. Potentiële klanten laten zich dan vaak zonder een concreet beleggingsvoorstel overtuigen. Zo van "laten we het maar doen".'

Wél AFM-toezicht, maar geen Kifid-registratie

Fondsnieuws: 28 mei 2013

Vermogensbeheerders kunnen werken met een AFM-vergunning zonder dat ze aangesloten zijn bij het enige erkende klachtenloket, het Kifid. Registratie bij het Kifid is echter wettelijk verplicht.

Nieuwe vergelijkingssite: Vermogensbeheer.nl

Fondsnieuws: 5 maart 2013

Vanaf vandaag is Nederland een nieuwe vergelijkingssite rijker: Vermogensbeheer.nl. Het gaat om een initiatief van internetondernemer Koen Laarhoven.