Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vermogensbeheerders maken verlies uit 2018 snel goed

7 mei 2019 Onderwerp: Rendement

Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland hebben in het eerste kwartaal van 2018 flinke rendementen gerealiseerd voor hun klanten. Daarmee zijn de verliezen uit het negatieve beursjaar 2018 door de meeste vermogensbeheerders al weer goedgemaakt.

Dit komt tot uiting in de jongste Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) cijfers die wij op kwartaalbasis publiceren. Klanten met een neutraal beleggingsprofiel hebben gemiddeld +7,7% rendement gemaakt in de eerste drie maanden van 2019. In alle beleggingsprofielen is er positief gescoord door vermogensbeheerders.

Rendement vermogensbeheerders eerste kwartaal 2019

Bovenstaand de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders in Nederland over het eerste kwartaal van 2019. Als we deze cijfers vergelijken met onderstaande negatieve rendementen over heel 2018, dan zien we dat vermogensbeheerders het verlies over 2018 binnen alle beleggingsprofielen goed gemaakt hebben.

Rendement vermogensbeheerders 2018

Bij beleggen is het belangrijk om de performance over langere periode te volgen en beoordelen. Onderstaand de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders voor een neutraal profiel over een langere periode vanaf 2007. Zie ook de Vermogensbeheer Rendement index langjarig voor andere beleggingsprofielen »

Rendement vermogensbeheerders neutraal profiel langere termijn

Jos Leeser

door Jos Leeser

Als voormalig bankier, vermogensbeheerder, consultant en klachtenbehandelaar kent Jos Leeser de ins en outs van beleggen en vermogensbeheer. Jos is partner bij Vermogensbeheer.nl en begeleidt vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen en instellingen die op zoek zijn naar de juiste vermogensbeheerder.

Gerelateerd:

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen