Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Optimix Vermogensbeheer

Vergelijk Optimix Vermogensbeheer ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 500.000   -   Vestigingen:  Amsterdam, Groningen, Eindhoven

Over Optimix Vermogensbeheer

Optimix Vermogensbeheer is opgericht in 1983 in Amsterdam. Indertijd startte de oprichter met het beleggingsfonds Optimix als vehikel om het familievermogen te beheren. Naast het Amsterdamse kantoor heeft Optimix kantoren in Eindhoven en Groningen. Omdat Optimix sinds 2016 deel uit maakt van Handelsbanken, is het sindsdien ook mogelijk om op één van de 28 Handelsbanken kantoren af te spreken.

Optimix is uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de markt van vermogensbeheer. Optimix is ook beheerder van een aantal eigen beleggingsfondsen.

De beleggingsdoelstelling van Optimix is erop gericht de rendementsdoelstelling met zo min mogelijk risico te bereiken. Men acht zich daarin dan ook specialist. Om dat te realiseren probeert men waarde schommelingen van de portefeuille zo veel mogelijk te beperken. Men heeft in haar beleggingsprofielen dan ook de ruimte gecreëerd om (volledig) liquide te gaan om risico’s fors af te bouwen. In de praktijk blijkt Optimix ook van deze ruimte gebruik te maken. Optimix is een vermogensbeheerder die gelooft in een actief beleggingsbeleid.

Optimix Vermogensbeheer beschikt over eigen beleggingsfondsen waarmee het portefeuilles kan inrichten. Voor zover gekozen wordt voor Optimix beleggingsfondsen, zal Optimix geen beheervergoeding rekenen over dat deel dat in eigen fondsen is belegd, waardoor de onafhankelijkheid beter wordt gewaarborgd.


Optimix biedt discretionair vermogensbeheer vanaf € 1.000.000,-. Via een Handelsbanken kantoor is het mogelijk vanaf € 500.000,- deel te nemen.
Optimix Vermogensbeheer

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 93 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Optimix Vermogensbeheer
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 500.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingDe Vereniging van Vermogensbeheerders en Adviseurs (VV&A) en Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS).
Oprichtingsjaar1983
Belegd vermogenmeer dan € 1 miljard
Depotbank(en)ABN AMRO Bank, KAS BANK
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudHet onderhoud is op maatwerkbasis in te richten. Afhankelijk van een cliënt kan dit op maand, kwartaal of (half)jaarbasis. Telefonisch of in een afspraak op kantoor of bij een cliënt thuis.
DSI geregistreerdOptimix is aangesloten bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersDe medewerkers van Optimix beleggen hun eigen middelen in dezelfde beleggingsoplossingen en -ideeën als een cliënt.
Vestiging(en)Amsterdam, Groningen, Eindhoven

Medewerkers

Jaap Westerling CFA
Jaap Westerling CFA

Directeur

Michel Alofs RBA
Michel Alofs RBA

Directeur

Opmerkingen

Workshops, seminars, fieldtrips, netwerkbijeenkomsten, webinars, rapportage op maat en hulp bij compliance.