Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Optimix Vermogensbeheer

Optimix Vermogensbeheer
Optimix Vermogensbeheer NV is in 1983 door Ruurt Hazewinkel opgericht om het vermogen van de familie Hazewinkel te beheren. Na de verkoop van het familiebedrijf (Hazewinkel Pers, o.a. Nieuwsblad van het Noorden) ontstond de noodzaak om het familievermogen op gedegen wijze te beheren. Ruurt had geen vertrouwen in de traditionele grootbanken en besloot het heft in eigen handen te nemen. Het is gebruikelijk dat medewerkers van Optimix hun privévermogen in dezelfde beleggingen investeren als hun cliënten. Daarmee verbinden zij de belangrijkste stakeholders – de cliënten en de medewerkers – met elkaar.

De beleggingsdoelstelling van Optimix is erop gericht de rendementsdoelstelling met zo min mogelijk risico te bereiken. Men acht zich daarin dan ook specialist. Om dat te realiseren probeert men waarde schommelingen van de portefeuille zo veel mogelijk te beperken. Men heeft in haar beleggingsprofielen dan ook de ruimte gecreëerd om (volledig) liquide te gaan om risico’s fors af te bouwen. Optimix is een vermogensbeheerder die gelooft in een actief beleggingsbeleid.

Het beheerd vermogen bedraagt circa € 2,5 miljard. Sinds 2016 is Optimix de vermogensbeheerder van de Nederlandse tak van Svenska Handelsbanken. Optimix opereert daarbij volledig zelfstandig op een eigen vergunning en staat onder regulier toezicht van zowel Autoriteit Financiële Markten als De Nederlandsche Bank.

Handelsbanken is de veiligste commerciële bank van Europa. Zij bieden naast financieringen in Box I en Box III ook spaarrekeningen en deposito’s aan tegen aantrekkelijke condities.

Optimix biedt vermogensbeheer aan vanaf €1 miljoen. Via een Handelsbanken kantoor is het mogelijk vanaf €500.000,- deel te nemen.
Oprichtingsjaar 1983
Belegd vermogen meer dan € 1 miljard
Medewerkers 25 tot 50 medewerkers
Depotbank(en) ABN AMRO Bank, Kasbank (Caceis)
Kifid Aangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
Vestiging(en) Amsterdam, Eindhoven, Groningen
Goedemorgen,
We hebben diverse onafhankelijke rapporten over Optimix Vermogensbeheer gratis beschikbaar.

Bent u hier mogelijk in geïnteresseerd?

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen

Anderen bekeken ook:

Auréus Vanaf €500.000
Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer Vanaf €500.000
Florentes Vermogensbeheer Vanaf €500.000
Roemer Kamp & Partners Vermogensbeheer Vanaf €500.000