Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Vergelijk Wealtheon ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 1.000.000   -   Vestigingen:  Eindhoven, Brussel, Genève

Over Wealtheon

Wealtheon (2005) is een vermogensbeheerder met als specialiteit internationaal vermogensbeheer voor vermogende particuliere en (semi-)institutionele beleggers. Dankzij de samenwerking met internationale dienstverleners op juridisch, fiduciair en fiscaal gebied is het mogelijk een totaalservice aan te bieden. Wealtheon heeft kantoren in Brussel (hoofdkantoor), Eindhoven en Genève.

De kernwaarden van waaruit Wealtheon opereert zijn: echte onafhankelijkheid, volledige transparantie en service op maat.

Het beleggen van vermogen doet Wealtheon aan de hand van verschillende beleggingsstrategieën. Fundamentele en technische analyses van het wereldwijde economische klimaat zijn hiervoor de basis ingrediënten. Bij het kiezen van de beleggingscategorieën hanteert het zowel de 'asset allocatie' als de regio- en sectorallocatie. Zo creëert het een gespreide beleggingsportefeuille omgebouwd uit vastrentende waarden, zakelijke waarden, grondstoffen, edelmetalen en onroerend goed. Door toevoeging van indexinstrumenten en (lange termijn) opties streeft het ernaar uw rendement te verhogen. Hierbij belegt het niet in fondsen van derden, maar in liquide en dagelijks verhandelbare effecten. Gestructureerde en alternatieve beleggingsproducten maken geen onderdeel uit van de beleggingen.

Over de oprichters
In 1971 richtte mr. Peter Zwart GIM Algemeen Vermogensbeheer B.V.’ op in Eindhoven, als volledig onafhankelijke instelling. Er waren aldus geen eigendomsbanden met bancaire instellingen en er werd wereldwijd belegd in beursgenoteerde ondernemingen, waarbij de belangen van de cliënt parallel liepen met die van de beheerder. In die tijd een uniek concept. Er werden kantoren in Genève en New York (institutionele klanten) geopend. GIM was een innovatieve vermogensbeheerder. Zo richtte zij met F. van Lanschot Bankiers het beleggingsfonds AMVABEL op, het eerste in Europa beursgenoteerde beleggingsfonds in converteerbare obligaties en introduceerde zij ‘de GIM Rating’, een kwaliteitsoordeel dat in vele dagbladen werd gepubliceerd. Gedurende de jaren negentig had GIM wereldwijd circa 5 miljard euro onder beheer. In 1999 werd de GIM Groep verkocht aan een Bank Insinger de Beaufort. Na een periode van vijf jaar, waarin contractueel geen concurrerende activiteiten mochten worden opgestart, heeft Peter Zwart begin 2005 in samenwerking met zijn zoon mr Victor Zwart (1969) in Brussel een nieuwe onafhankelijke onderneming op het gebied van vermogensbeheer opgestart, de huidige ‘Wealtheon Group’.

Wealtheon biedt maatwerk vermogensbeheer aan vanaf € 1 miljoen. Voor portefeuilles bestaande uit indextrackers is Wealtheon al beschikbaar vanaf € 250.000.
Wealtheon

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 91 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Wealtheon
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 1.000.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingDe Vereniging van Vermogensbeheerders en Adviseurs (VV&A).
Oprichtingsjaar2005
Belegd vermogen€ 500 tot € 1 miljard
Depotbank(en)ABN AMRO Bank, BinckBank, Credit Suisse, NIBC
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudTweemaal per jaar heeft Wealtheon een persoonlijk onderhoud met haar klanten, waarbij de oorspronkelijke uitgangspunten van het beheer worden getoetst aan de actualiteit. Verder krijgen klanten telefonische updates en ontvangt men kwartaalberichten en nieuwsbrieven.
DSI geregistreerdWealtheon is aangesloten bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersZelf beleggen de medewerkers en directie ook conform hun eigen beleggingsfilosofie.
Vestiging(en)Eindhoven, Brussel, Genève

Medewerkers

Peter Zwart
Peter Zwart

Voorzitter raad van bestuur

Victor Zwart
Victor Zwart

Lid raad van bestuur & CEO

Opmerkingen

Tweemaal per jaar houden ze een cliëntenbijeenkomst.