Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vermogensbeheerders maken verlies uit 2018 snel goed

7 mei 2019
Onderwerp: Rendement
Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland hebben in het eerste kwartaal van 2018 flinke rendementen gerealiseerd voor hun klanten. Daarmee zijn de verliezen uit het negatieve beursjaar 2018 door de meeste vermogensbeheerders al weer goedgemaakt.

Dit komt tot uiting in de jongste Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) cijfers die wij op kwartaalbasis publiceren. Klanten met een neutraal beleggingsprofiel hebben gemiddeld +7,7% rendement gemaakt in de eerste drie maanden van 2019. In alle beleggingsprofielen is er positief gescoord door vermogensbeheerders.

Q1 2019 VBR index-650x286
Bovenstaand de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders in Nederland over het eerste kwartaal van 2019. Als we deze cijfers vergelijken met onderstaande negatieve rendementen over heel 2018, dan zien we dat vermogensbeheerders het verlies over 2018 binnen alle beleggingsprofielen goed gemaakt hebben.

VBR index 2018-650x289
Bij beleggen is het belangrijk om de performance over langere periode te volgen en beoordelen. Onderstaand de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders voor een neutraal profiel over een langere periode vanaf 2007. Zie ook de Vermogensbeheer Rendement index langjarig voor andere beleggingsprofielen »

VBR index Neutraal profiel meerjarig tm Q1 2019-650x420
door Jos Leeser
Als voormalig bankier, vermogensbeheerder, consultant en klachtenbehandelaar kent Jos Leeser de ins en outs van beleggen en vermogensbeheer. Jos is partner bij Vermogensbeheer.nl en begeleidt vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen en instellingen die op zoek zijn naar de juiste vermogensbeheerder.
selectierapport-vermogensbeheerders-200x276.png

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.
×

Cookies op de website van Vermogensbeheer.nl

Vermogensbeheer.nl gebruikt functionele en analytische cookies voor een optimaal gebruik van de website en voor de noodzakelijke statistische informatie. Meer informatie »