Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Van Lawick en Co. Vermogensbeheer

Vergelijk Van Lawick en Co. Vermogensbeheer ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 1.000.000   -   Vestiging:  Den Haag

Over Van Lawick en Co. Vermogensbeheer

Van Lawick en Co. is een vermogensbeheerder die is opgericht in 1997 en kantoor houdt in Den Haag. Een van de belangrijkste redenen om Van Lawick op te richten lag in de constatering dat belangen en doelstellingen van cliënten en banken steeds verder uiteen liepen. Verkoop van ondoorzichtige en dure beleggingsproducten, afnemende service en achterblijvende beleggingsresultaten, vroegen om een andere benadering. Een benadering waarin de belangen tussen beheerder en cliënten parallel lopen.

Van Lawick & Co. Vermogensbeheer staat voor een consequent beleggingsbeleid. Het belegt vermogen voor haar klanten op basis van het ‘core-satellite’ principe. Om de doelen van klanten te realiseren begint de beheerder met een strategische ‘allocatie’ die basis vormt voor de beleggingsportefeuille. Zo krijgt het de risicobereidheid van de klant goed in beeld. Via periodieke herweging zorgt het ervoor dat de beleggingsmix en het risicoprofiel in overeenstemming blijven met de strategische keuzes voor de lange termijn. Daarnaast past het passieve beleggingsstrategieën toe in ontwikkelde markten waarbij het indexfondsen selecteert. In minder ontwikkelde markten kiest het voor een actiever beheer en investeert het in mid- en smallcap fondsen, emerging markets en vastgoed/grondstoffen. Van Lawick & Co kan ook invulling geven aan een beleggingsbeleid waarin specifieke duurzame criteria in acht worden genomen.

Van Lawick gebruikt specifieke tools om inzicht te krijgen in de haalbaarheid van doelstellingen, rekening houdend met het risico en rendement van verschillende middelenverdelingen. Deze is gebaseerd op asset liability management software (OPAL), die mede worden gebruikt door institutionele beleggers.

Van Lawick & Co biedt vermogensbeheer aan vanaf € 1 miljoen. Voor cliënten met een complexe financiële huishouding biedt Van Lawick vermogensregie vanaf € 3 miljoen.
Van Lawick en Co. Vermogensbeheer

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 98 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Van Lawick en Co. Vermogensbeheer
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 1.000.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar1997
Belegd vermogen€ 250 tot € 500 miljoen
Depotbank(en)BinckBank, InsingerGilissen Bankiers
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudDe partners hebben veelvuldig contact met hun cliënten. Wekelijks houden ze de beleggingsdepots in de gaten en ze toetsen op kwartaalbasis de performance van de beleggingsfondsen. De beleggingen in verschillende beleggingscategorieën zullen na verloop van tijd uiteenlopende rendementen genereren. Hierdoor gaat de middelenverdeling afwijken van de strategische keuze. In dat geval worden de portefeuilles op gewenste momenten aangepast aan de normweging. Deze herweging zorgt ervoor dat de middelenverdeling en het risicoprofiel in overeenstemming blijven met de strategische keuzes voor de lange termijn.
DSI geregistreerdAlle partners zijn geregistreerd bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersZelf beleggen de partners ook conform hun eigen beleggingsfilosofie in de geselecteerde (index)fondsen.
Vestiging(en)Den Haag

Medewerkers

Willem van Steenbergen
Willem van Steenbergen

Partner

Bart van Dam
Bart van Dam

Partner

Opmerkingen

Dienstverlening met nadruk op persoonlijk contact, deskundigheid op het gebied van beheer en vermogensregie. Onafhankelijk en ondernemend, de partners zijn de enige aandeelhouders van Van Lawick & Co.