Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Uitstekend eerste kwartaal voor vermogensbeheerders

30 april 2021 Onderwerp: Rendement

Na het onrustige beleggingsjaar 2020 is het eerste kwartaal van 2021 zeer sterk verlopen voor klanten van particuliere vermogensbeheerders. Gemiddeld hebben vermogensbeheerders in de eerste drie maanden 4,1% netto rendement gerealiseerd voor klanten met een neutraal beleggingsprofiel. Er was zelfs een plus van 8,2% bij een offensief profiel. Dat blijkt uit de Vermogensbeheer Rendement index (VBR), die de website Vermogensbeheer.nl vandaag heeft gepubliceerd.

Bij een neutraal beleggingsprofiel wordt zowel over aandelen als vastrentende waarden, zoals obligaties, gespreid. In het eerste kwartaal van 2020 werd voor dit beleggingsprofiel nog een verlies van 13,2% genoteerd. “De aandelenbeurs is na de achtbaan van vorig jaar in het afgelopen kwartaal in een rustiger vaarwater terechtgekomen. De uitstekende aprilmaand is een voorteken van een nog beter tweede kwartaal”, stelt Jos Leeser, directeur van Vermogensbeheer.nl.

Het gemiddelde rendement is gebaseerd op de cijfers van ruim 70 in Nederland actieve vermogensbeheerders en banken. Alle profielen lieten plussen zien:

Rendement vermogensbeheerders eerste kwartaal 2021

De Amsterdamse beurs heeft de afgelopen maand recordstanden bereikt, maar toch denkt Leeser dat beleggers nog geen hoogtevrees hoeven te hebben. “Sparen is geen alternatief, want dat kost alleen maar geld. Grote beleggers als staats- en pensioenfondsen hebben allemaal de uitdaging om rendement te maken voor hun achterban. Om inflatie of koopkrachtverlies voor te blijven. En daarnaast is er nog de invloed van overheden en centrale banken die wereldwijd met duizenden miljarden stimuleren. De instroom van premies en middelen vindt dus zijn weg naar waar nog rendement mogelijk is: de financiële markten. En die stromen zijn krachtig”, aldus Leeser.

Jos Leeser

door Jos Leeser

Als voormalig bankier, vermogensbeheerder, consultant en klachtenbehandelaar kent Jos Leeser de ins en outs van beleggen en vermogensbeheer. Jos is partner bij Vermogensbeheer.nl en begeleidt vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen en instellingen die op zoek zijn naar de juiste vermogensbeheerder.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen