Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Rendement vermogensbeheerders eerste helft 2020

29 juli 2020 Onderwerp: Rendement

Na het extreem slechte eerste kwartaal van 2020 hebben de vermogensbeheerders in Nederland een groot deel van het negatieve rendement weten goed te maken in het tweede kwartaal. De meeste vermogensbeheerders laten over de eerste helft van 2020 nog steeds negatieve rendementen zien, maar hebben gemiddeld wel zo’n 2/3 van het verlies weten weg te werken. Er zijn zelfs beheerders die, per 1 juli, binnen bepaalde beleggingsportefeuilles al weer kleine positieve rendementen laten zien.

We zitten nog midden in de wereldwijde coronapandemie met alle gevolgen voor de economie en toch laten de financiële markten een zeer krachtig 'V'-herstel zien. Het zijn vooral de techbedrijven en de wereldwijd zeer snel optredende centrale banken die dit krachtige herstel dragen. Een deel van de beursgenoteerde bedrijven blijkt geen negatieve gevolgen te ondervinden door de Corona crisis. Er zijn zelfs bedrijven, zoals Amazon en Netflix, die een extra groei laten zien. Dit wordt aangezet door de huidige situatie waarin steeds meer consumenten vanuit huis werken en meer online zijn gaan kopen.

Vandaag publiceert Vermogensbeheer.nl de jongste Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index©) cijfers per 1 juli 2020. Klanten van vermogensbeheerders met een neutraal beleggingsprofiel hebben gemiddeld -4,8% rendement gemaakt in de eerste zes maanden van 2020.

Bovenstaand de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders in Nederland over het eerste halfjaar van 2020. Als we deze rendementen vergelijken met onderstaande rendementen over het 1e kwartaal, zien we dat gemiddeld zo’n 65% van dit verlies is goedgemaakt in het 2e kwartaal.

Jos Leeser

door Jos Leeser

Als voormalig bankier, vermogensbeheerder, consultant en klachtenbehandelaar kent Jos Leeser de ins en outs van beleggen en vermogensbeheer. Jos is partner bij Vermogensbeheer.nl en begeleidt vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen en instellingen die op zoek zijn naar de juiste vermogensbeheerder.

Gerelateerd:

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen