Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Petercam

Let op! Petercam is niet meer actief als vermogensbeheerder. Dit betreft het oude profiel van Petercam uit de tijd dat men als vermogensbeheerder nog actief was in Nederland.

Petercam is in 2015 gefuseerd met Bank Degroof uit Belgie.
Petercam is een grote financiële dienstverlener die sinds 1968 bestaat. De onderneming is indertijd in Brussel ontstaan uit een fusie tussen de twee beursmakelaars Peterbroeck en Van Campenhout. Vandaag de dag focust de dienstverlening zich op drie verschillende terreinen, te weten: vermogensbeheer voor particuliere en institutionele beleggers, Corporate Finance en beursverrichtingen. Deze activiteiten verricht het vanuit verschillende vestigingen. Zo heeft de organisatie naast het hoofdkantoor in Brussel ook vestigingen in Antwerpen, Gent, Hasselt, Luik, Luxemburg, Genève, Londen en Amsterdam. Petercam is sinds 2003 actief in Nederland.

De beleggingsfilosofie van Petercam voor Private Asset Management berust op drie pijlers, namelijk:
- Persoonlijk contact om inzicht te krijgen in uw behoeften en doelen
- Een langetermijnrelatie opbouwen om de ‘return’ te optimaliseren en de risico’s te minimaliseren
- Een efficiënt beheer van de beleggingsportefeuille realiseren door een continue interactie tussen de vermogensbeheerders en de researchafdeling
Deze zienswijze resulteert uiteindelijk in tailormade beleggingsportefeuilles die zijn samengesteld aan de hand van specifieke beleggingsthema's.

Ook voor institutionele beleggers heeft Petercam een breed scala aan beleggingsopties. Hierbij focust het zich op Europese aandelen, internationale obligaties en tactische ’asset allocatie’. Daarnaast beheert het diverse institutionele fondsen evenals een aantal ‘dedicated funds’.

De beheersvergoeding bedraagt 0,6% exclusief bewaarloon en transactiekosten. Voor particuliere beleggers biedt Petercam vermogensbeheer en beleggingsadvies aan vanaf € 250.000,- via Petercam beleggingsfondsen en fondsen van derden. Vanaf € 500.000,- biedt het ook individuele aandelenportefeuilles.
LET OP! Petercam is niet beoordeeld door ons. Wij kunnen u dus geen kwalitatief oordeel geven over de dienstverlening van deze beheerder.
Oprichtingsjaar 1968
Belegd vermogen meer dan € 1 miljard
Medewerkers Onbekend
Vestiging(en) Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen

Anderen bekeken ook:

Sequoia Vermogensbeheer Vanaf €250.000
THB Vermogensbeheer Vanaf €250.000
Mercurius Vermogensbeheer Vanaf €250.000
Valuedge Vanaf €250.000