Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Nieuws

Het nieuws over vermogensbeheer en vermogensbeheerders.

OHV neemt KopVos over

14 april 2021

OHV Vermogensbeheer heeft KopVos & Partners overgenomen. Voor OHV biedt KopVos de kans om haar aanwezigheid in Brabant en in België verder te vergroten.

Van Lanschot Kempen neemt Belgische Mercier over

7 april 2021

Van Lanschot Kempen heeft een meerderheidsbelang verworven in het Belgische Mercier Vanderlinden.

Binckbank gaat verder als Saxo Bank

16 maart 2021

Twee jaar na de overname door de Deense Saxo Bank gaat de naam Binckbank verdwijnen.

Wealthon breidt uit in Vlaanderen

2 maart 2021

Vermogensbeheerder Wealtheon bundelt de krachten met de Belgische financieel adviseur Torrebos Consult. Het beheerd vermogen van Wealthon stijgt daardoor naar €600 miljoen euro.

AFM: vaak te ruime definitie vermogensbeheer

4 februari 2021

Beleggingsondernemingen die beleggingsdiensten verlenen aan professionele beleggers, hanteren vaak een te ruime definitie van de beleggingsdienst ‘het beheren van een individueel vermogen'.

Van Lanschot rondt overname Hof Hoorneman af

15 januari 2021

Van Lanschot Kempen heeft de overname van Hof Hoorneman Bankiers met succes heeft afgerond. Dat maakte zakenbank vandaag bekend.

Friese vermogensbeheerder van start

14 januari 2021

Thijs van Keimpema, Johan Ijsbrandij en Bram Bakker zijn Fier Vermogensbeheer in Sneek gestart. Zij hebben alle drie een lange loopbaan achter zich bij Friesland Bank en Rabobank.

Auréus neemt ook Ritzer en Rouw over

29 december 2020

De vermogensbeheerder Ritzer en Rouw sluit zich aan bij Auréus Group. De Brabantse 'family office’ brengt zijn expertise in op het gebied van advies over overdracht van familievermogens naar volgende generaties.

Miljoeneninvestering voor Semmie

21 december 2020

De Amsterdamse fintech-vermogensbeheerder Semmie heeft €3.5 miljoen van investeerders binnengehaald. Het bedrijf wil het geld gebruiken voor overnames en organische groei.

Fusie Today's Group en Vladeracken

28 augustus 2020

De Today’s Group en Vladeracken Vermogensbeheer gaan per 1 november fuseren. Dit hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt.

Van Lanschot Kempen lijft Hof Hoorneman in

18 augustus 2020

Van Lanschot Kempen neemt Hof Hoorneman Bankiers over. Met de overname vloeit zo'n €1,9 miljard aan beheerd vermogen binnen bij Van Lanschot.

Providence op lijst beste wealth managers

5 augustus 2020

Het Londense onderzoeksbureau Chambers heeft Providence Capital toegevoegd aan de lijst van beste wealth managers ter wereld.

Amfora wordt onderdeel Auréus Group

24 juli 2020

Amfora Vermogensbeheer uit Goes sluit zich aan bij vermogensbeheerder Auréus Group. Dat maakten beide partijen vandaag bekend.

ABN AMRO stopt met vermogensbeheer-app Kendu

20 mei 2020

Na ruim een jaar stopt ABN AMRO alweer met vermogensbeheer-app Kendu. Deze vermogensbeheerpropositie had een instapdrempel van slechts €50.

Slim Vermogensbeheer wordt ook onderdeel Auréus

29 januari 2020

Slim Vermogensbeheer heeft zich ook bij fusiepartij Auréus Groep aangesloten, zo maakten beide partijen vandaag bekend.

Index Capital lanceert nieuw label

10 januari 2020

Vermogensbeheerder Index Capital heeft vandaag een nieuw label gepresenteerd: BeCapital. Het wil hiermee indexbeleggen 'kostenefficiënt' toegankelijk maken voor àlle beleggers.

Blauwtulp sluit zich aan bij fusiepartij Auréus Group

6 januari 2020

De Rotterdamse vermogensbeheerder Blauwtulp sluit zich aan bij de drie partijen die gezamenlijk verder gaan onder de naam Auréus Group.

Belgische bank neemt Nobel Vermogensbeheer over

16 november 2019

Delen Private Bank neemt Nobel Vermogensbeheer over. Daarmee versterkt de Belgische bank haar aanwezigheid in Nederland, waar ze opereert onder de naam Oyens & Van Eeghen.

Achttal lanceert Florentes Vermogensbeheer

5 november 2019

Acht vermogensbeheerders hebben de handen ineen geslagen en zijn het nieuwe initiatief Florentes Vermogensbeheer gestart.

CapitalatWork op zoek naar overnames

25 oktober 2019

CapitalatWork is in Nederland op zoek naar kleinere overnames. Dat zei CEO Maarten Rooijakkers van de Belgische vermogensbeheerder op het platform Investment Officer.