Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Beleggingen IVM Caring Capital

Vergelijk de beleggingen van IVM Caring Capital met andere vermogensbeheerders. Beoordeel ook rendement, ervaringen, kosten en de organisatie.

Beleggingen

Belegt inIndividuele aandelen, Individuele obligaties, Beleggingsfondsen, Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid, Vastgoed, Private equity
RegioWereld
BeleggingsstrategieIVM Caring Capital belegt alleen in die bedrijven die zich in positieve zin onderscheiden van andere bedrijven op het gebied van ESG (Environmental, Social, Governance). IVM maakt daarbij gebruik van de research en expertise van Sustainalytics. Men belegt niet in de wapenindustrie en de tabaksindustrie en houdt bij de inrichting van de portefeuille rekening met milieuvervuiling door bedrijven.

IVM zet in op de transitie naar duurzame energie. Dat betekent dat men voor een belangrijk deel van de portefeuille beleggen in duurzame alternatieven zoals schoon water, cleantech en renewable energy. Daarnaast investeert IVM in recycling en substitutie om verspilling tegen te gaan en de vervuiling door de mijnbouwindustrie te beperken. Men hecht aan goed bestuur en let op transparantie van en diversiteit in de besturen. Gevolg is dat IVM ook een aantal bedrijven heeft uitgesloten.

Alleen beursgenoteerde financiële instrumenten komen in aanmerking voor een belegging. IVM belegt wereldwijd in aandelen, zowel in ontwikkelde markten als in opkomende markten. Men belegt in individuele large cap aandelen in de ontwikkelde markten. Deze worden aangevuld met beleggingsfondsen die beleggen in aandelen van ondernemingen in opkomende markten, small- en midcap ondernemingen. IVM belegt direct in obligaties van overheden en bedrijven genoteerd in Euro die minimaal een “investment grade” rating hebben van Standard & Poors en/of Moody’s. Via beleggingsfondsen beleggen zij ook in zogenaamde high yield obligaties en obligaties in opkomende markten. Men voert hierbij een actief looptijdenbeleid.

Het beleggingsproces zelf is een ‘top-down’ proces. Binnen de verschillende asset classes is het beleggingsproces een “bottom up” proces.

Zowel bij aandelen als ook bij obligaties voert IVM een “Best in class” beleid. Op basis van ESG analyses van Sustainalytics (die bedrijven beoordeelt op milieu, maatschappij en goed bestuur) selecteert IVM de 50% beste bedrijven per sector. Na een verdere selectie op basis van fundamentele analyse gemaakt wordt uiteindelijk de portefeuille samengesteld die in grote meerderheid bestaat uit aandelen e/o obligaties van individuele ondernemingen.
Huisfondsen1-5 huisfondsen
Eigen wensen klantJa
RapportageRapportage per kwartaal en jaar via het eigen portfolio management systeem AIRS.
Inzage portefeuilleOnline 24/7 inzage beleggingsportefeuille via (door klant bepaalde) depotbank.
Specialiteit beheerder"Best in class" verantwoord vermogensbeheer op basis van de 10 principes van de UN Global Compact.
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen