Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Vergelijk Index Capital ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 250.000   -   Vestigingen:  Breda, Utrecht, Hilversum, Maastricht, Amsterdam

Over Index Capital

Index Capital is in 2012 opgericht en heeft Breda als hoofdvestiging. Daarnaast heeft zij kantoren in Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Maastricht, waar cliënten kunnen worden ontvangen.

De cliënten van Index Capital bestaan uit vermogende particulieren, BV's, NV's (waaronder vrijgestelde beleggingsinstellingen) stichtingen en verenigingen.

Index Capital heeft een aantal heldere kernwaarden:
1. het belang van de cliënt staat altijd centraal
2. integriteit
3. transparantie
4. onafhankelijkheid
5. betrokkenheid
6. no nonsense

Index Capital heeft zich volledig gespecialiseerd in indexbeleggen. Indexbeleggen is 'no nonsense beleggen': goed, gedegen en gespreid beleggen tegen lage kosten. Indexbeleggers beleggen vanuit de wetenschap dat financiële markten en beurskoersen niet te voorspellen zijn. Index Capital gelooft dan ook niet in het voorspellen of timen van de markt. Wel gelooft zij in de toegevoegde waarde van herbalanceren: het periodiek herijken van de portefeuilles zodat deze te allen tijde in lijn zijn met de gemaakte afspraken met de cliënt. Index Capital stelt dat beleggen veel eenvoudiger is dan vele beleggingsprofessionals u willen doen geloven. Bij beleggen gaat het namelijk volgens Index Capital niet zozeer om kennis en kunde, maar veel meer om gedrag.

Index Capital wijst op het feit dat elke euro aan beleggingskosten ten koste gaat van uw rendement. Daarom streeft zij naar vermogensbeheer tegen de laagst mogelijke ‘total cost of ownership’.

Index Capital biedt naast haar 'reguliere' beleggingsportefeuilles ook van elke portefeuille een duurzame variant aan. De rendement- en risicokarakteristieken van beiden zijn vrijwel gelijk; duurzame beleggers bij Index Capital hoeven dus geen genoegen te nemen met minder rendement.

Index Capital biedt vermogensbeheer aan vanaf € 250.000.
Index Capital

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 90 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Index Capital
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 250.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingDe Vereniging van Vermogensbeheerders en Adviseurs (VV&A).
Oprichtingsjaar2012
Belegd vermogen€ 250 tot € 500 miljoen
Depotbank(en)BinckBank
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudIndex Capital spreekt haar cliënten periodiek uitgebreid over de ontwikkeling van hun vermogen. Als er relevante wijzigingen in de persoonlijke situatie van toepassing zijn, komt dit vanzelfsprekend aan bod. Vervolgens houdt men hier rekening mee bij de (her)inrichting van de beleggingen. Elk jaar is er een uitgebreid persoonlijk gesprek met de cliënten, waarbij alle voor beleggen relevante informatie nadrukkelijk geherijkt wordt. Te denken valt aan doelstellingen, riscoperceptie, noodzaak bijstelling beleggingsbeleid, wijzigingen in inkomen, vermogen, persoonlijke situatie, arbeidssituatie enzovoorts. De beheerder legt deze gesprekken vast in een uitgebreide gespreksnotitie. Men past de beleggingsportefeuille aan daar waar nodig dan wel wenselijk.
DSI geregistreerdZowel het bedrijf Index Capital als de eindverantwoordelijke voor het beleggingsbeleid binnen Index Capital zijn DSI gecertificeerd. DSI is de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersEigen vermogen van de directie van Index Capital wordt belegd via Index Capital zelf. Ook de twee vermogende families (mede-aandeelhouders) hebben een deel van hun vermogen via Index Capital belegd.
Vestiging(en)Breda, Utrecht, Hilversum, Maastricht, Amsterdam

Medewerkers

Hans Dubbeldam
Hans Dubbeldam

Partner

Rob Israël
Rob Israël

Partner