Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vermogensbeheer.nl weegt klantervaringen mee

Fondsnieuws: 24 juni 2015

Vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl gaat klantwaarderingen meenemen in haar vergelijkingen.

Vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl gaat klanten na diverse contactmomenten benaderen en ze vragen naar hun ervaringen met vermogensbeheerders en banken. Het bedrijf van Koen Laarhoven (links op de foto) gaat hiervoor een samenwerking aan met Feeddex.

Feeddex is een bureau gespecialiseerd in het managen van klantenfeedback.

Klanten zullen onder meer naar hun mening gevraagd worden over de persoonlijke service en de kwaliteit van dienstverlening en de prijs-kwaliteitverhouding.

Het idee is dat het verschil tussen de verschillende aanbieders zo beter inzichtelijk gemaakt wordt en bovendien duidelijk wordt wat ertoe leidt dat de klanttevredenheid bij de ene bank of vermogensbeheerder hoger is dan bij de andere.

Klantbelang centraal

Het centraal stellen van het klantbelang is een actueel thema in de financiële industrie. Volgens de AFM is dit onontbeerlijk om het vertrouwen in de sector te herstellen. Banken werken hier hard aan, maar zijn er nog niet, zo laat de toezichthouder regelmatig horen. Tot ergernis van de private banks, zo bleek onlangs tijdens een gesprek dat Fondsnieuws had met vijf private banking-directeuren.

Vermogensbeheer.nl gaat nu zelf meten hoe het met de klanttevredenheid staat.

Ook de banken zijn hier onder de vlag van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) mee bezig. Naar verwachting zal de NVB na de zomer een eigen vertrouwensmonitor publiceren.

Bron: Fondsnieuws