Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Nieuwe vergelijkingssite: Vermogensbeheer.nl

Fondsnieuws: 5 maart 2013

Vanaf vandaag is Nederland een nieuwe vergelijkingssite rijker: Vermogensbeheer.nl. Het gaat om een initiatief van internetondernemer Koen Laarhoven.

Op de site kunnen geïnteresseerden vermogensbeheerders vergelijken aan de hand van criteria als kosten, dienstverlening, beleggingsmogelijkheden en rendement. Volgens Laarhoven is zijn concept uniek omdat hij voor hij voor zijn site alle Nederlandse vermogensbeheerders heeft benaderd. Van hen heeft 70 procent informatie verstrekt.

Betaling per lead

Weergave op de site is voor vermogensbeheerders gratis, volgt er uiteindelijk een lead, dan moeten vermogensbeheerders daarvoor betalen.

Wil de potentiële klant persoonlijke begeleiding of advies dan betaalt hij hiervoor ook een vergoeding aan Vermogensbeheer.nl.

In een persbericht zegt Laarhoven dat hoewel in Nederland het overgrote deel van de vermogensbeheer- en adviesmarkt in handen is van de banken, hij verwacht dat dat zal gaan veranderen.

Groeimarkt

'Wij voorzien voor zelfstandige onafhankelijke vermogensbeheerders een enorme groeimarkt', zegt hij.

'Klanten van banken komen steeds meer in beweging. De klant verwacht persoonlijke aandacht en maatwerk die banken steeds minder bieden. Daarnaast zien mensen in dat partijen met eigen beleggingsproducten niet altijd in het belang van de klant adviseren.'

Laarhoven was eerder eigenaar van adviesbureau voor financiële planning Fortask en de website voor financiële planning Planweb. Beide heeft hij verkocht aan Nationale Nederlanden.

Startpunt.nl

In 2005 begon hij de website Startpunt.nl, die een alternatief voor Google.nl moest worden. Deze website is niet meer actief.

In 2007 startte hij de site Vakantieconsument.nl, een vergelijkingssite voor vakanties.

Sinds vorig jaar bestaat de site Vermogensbeheer.nl, tot voor kort echter zonder de vergelijkingstool.

Laarhoven bezit daarnaast de site Financieelnieuws.nl, een website waarop financieel nieuws van verschillende media op één pagina wordt weergegeven.

Bron: Fondsnieuws