Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Helliot Vermogensbeheer

Vergelijk Helliot Vermogensbeheer ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 100.000   -   Vestiging:  Baarn

Over Helliot Vermogensbeheer

Helliot Vermogensbeheer is een onafhankelijke vermogensbeheerder uit Baarn. Als boutique bieden zij gespecialiseerde beleggingsstrategieën aan in ondergewaardeerde aandelen, obligaties en beschermingsconstructies. Sinds de oprichting in 2008 hebben ze twee doelen: op lange termijn een constant rendement bieden en verliezen beperken. Voor die opdracht zien cliënten in hen een betrouwbare partner, zij herkennen onderstaande punten als duidelijke afspraak.

1. De beste aandelen: rendement valt of staat volgens Helliot Vermogensbeheer met de selectie van de beste bedrijven, de meest ervaren bestuurders, een goed businessmodel en rendementspotentieel. Ze beleggen in ondergewaardeerde bedrijven met kansen om verborgen waarde zichtbaar te maken en koersstijging te realiseren. Kortgezegd kopen ze aandelen voor 50 euro die 100 euro waard zijn. Zij geloven dat het resultaat moet leiden tot een aandelenselectie die minimaal zo goed als de index presteert, maar waarschijnlijk beter.

2. Bescherming: Helliot Vermogensbeheer geeft aan dat men wetenschappelijk over dertig jaar het beste in aandelen kan beleggen en niets doen. Echter niemand weet wat er tussentijds gebeurt en niemand vindt het prettig om beurscraches te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987. Ze willen daarom 'altijd' geld verdienen, ook op kortere termijn ofwel ze focussen op absolute winst.

3. Duurzaam: geldt voor het hele bedrijf en voor alle cliënten van Helliot Vermogensbeheer. Het gaat volgens hen om 'niet sceptisch zijn maar een positieve bijdrage leveren'. Bij beleggingskeuzes hanteren zij de principes van de PRI en UN Global Compact en toetsen ze of het bedrijf niet actief is in de wapenindustrie. Kort gezegd houden ze 16 principes in acht op gebied van duurzaamheid naast fundamentele analyses. Ook de voetprint van hun eigen bedrijfsvoering is zo klein als mogelijk.

Helliot biedt vermogensbeheer aan vanaf € 100.000,-.
Helliot Vermogensbeheer

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 93 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Helliot Vermogensbeheer
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 100.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar2009
Belegd vermogen€ 100 tot € 250 miljoen
Depotbank(en)BinckBank
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD, de uitspraken van de Geschillencommissie worden als BINDEND aanvaard.
KlantonderhoudNaar wens van cliënt. In de praktijk veel telefonisch contact en minimaal 1X per jaar onderhoudsgesprek. Tijdens onderhoud wordt besproken/geïnventariseerd of alles naar wens verloopt en of er wijzigingen zijn in: de situatie, beleggingshorizon, wensen en verwachtingen, de doelstellingen en haalbaarheid daarvan en of er wijzigingen zijn in onttrekkingen/stortingen.

Mogelijke acties bij veranderingen zijn: risicoprofiel eventueel veranderen, herweging asset mix of geld vrij maken of bijstorting beleggen. Bij complexe financiële vraagstukken kan cliënt worden doorverwezen naar een financieel planner.
DSI geregistreerdPartners zijn geregistreerd bij het DSI. (Instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.)
Eigen vermogen medewerkersVan een aantal vennoten wordt het privé vermogen belegd conform de beleggingsstrategie van Helliot Vermogensbeheer waardoor een gezamenlijk belang met onze cliënten ontstaat om de investeringen goed te laten renderen.
Vestiging(en)Baarn

Medewerkers

Roger Broekhuizen
Roger Broekhuizen

Directeur

Alain de Haas
Alain de Haas

Directeur

Opmerkingen

Duurzaam ondernemen: Helliot Vermogensbeheer neemt ook interne maatregelen om maatschappelijk verantwoord en klimaatneutraal te ondernemen. Helliot Vermogensbeheer compenseert jaarlijks zijn CO2-uitstoot. De vermogensbeheerder richt zich op efficiënte processen, beperking van energieverbruik en zo min mogelijk papierverbruik.Het heeft zijn beleid tevens aangepast conform accreditatie van de de PRI en UN Global Compact.