Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is ervan overtuigd dat een meer duurzame en verantwoorde kapitaalmarkt leidt tot een gezondere en meer rechtvaardige wereld. Als onafhankelijke vereniging zijn ze sinds 1995 een gedreven aanjager, motivator en kennisleider voor verantwoord beleggen en voor verankering van duurzaamheid bij ondernemingen.

Met respect en deskundigheid helpen zij organisaties bij het maken van keuzes die verder kijken dan enkel financieel gewin, maar ook sociale, milieu en bestuurlijke aspecten in overweging nemen.

Vooruitgang door kennisdeling staat bij de VBDO centraal. Ze geven hier onder meer invulling aan door het publiceren van benchmarks en themastudies, het organiseren van ronde tafels en seminars en het stellen van de juiste, kritische vragen op aandeelhoudersvergaderingen - al dan niet in samenwerking met andere partijen.

Haar leden bestaan uit institutionele en particuliere beleggers, alsmede een aantal vooraanstaande NGO’s. De VBDO vertegenwoordigt daarmee ruim 80% van het door Nederlandse beleggers geïnvesteerd vermogen en wordt gezien als een belangrijk en gerespecteerde gesprekspartner voor onder meer de media en politiek.