Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Wat is het verschil tussen asset management en vermogensbeheer?

Asset management is de Engelse vertaling van vermogensbeheer. Er is dus geen verschil. Soms wordt ook wel de term investment management gebruikt.

Vermogensbeheer of asset management is een dienst waarbij u uw geld laat beleggen door een professionele belegger zoals een zelfstandige vermogensbeheerder of bank.

De kosten van vermogensbeheer zijn mede afhankelijk van het soort beheer, de omvang van uw te beleggen vermogen, en de gekozen beleggingsstrategie.

Asset management wordt ook wel gedefinieerd als de “gecoördineerde activiteit van een organisatie om waarde te realiseren uit activa”. Het is een set van procedures en tools voor het optimaliseren van de prestaties van fysieke bedrijfsmiddelen gedurende de gehele levenscyclus.

Assets worden op hun beurt als volgt gedefinieerd: “een asset is een item, ding of entiteit die potentiële of actuele waarde heeft voor een organisatie”. Deze definitie gaat op voor meer organisaties in veel verschillende sectoren, en is daarom bewust breder dan fysieke activa.

Binnen de infrastructuur en de industrie gaat het dus over het ontwerp, bouw, gebruik, onderhoud en afdanking van bijvoorbeeld openbaar vervoer, hijskranen, productielijnen en bruggen.

Wij hebben een overzicht van alle vermogensbeheerders in Nederland op onze site staan.

Misschien ook interessant: