Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Beleggingen Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer

Vergelijk de beleggingen van Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer met andere vermogensbeheerders. Beoordeel ook rendement, ervaringen, kosten en de organisatie.

Beleggingen

Belegt inIndividuele aandelen, Individuele obligaties, Beleggingsfondsen, Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid, Vastgoed, Grondstoffen, Derivaten, Structured products
RegioWereld
BeleggingsstrategieBij de samenstelling van een aandelenportefeuille is het van groot belang het risico te spreiden. Op deze wijze wordt het specifieke (bedrijfs-) risico van één enkel aandeel beperkt, zodat slechts het systematische (markt-) risico resteert. Van Lieshout & Partners houdt als uitgangspunt aan dat het aantal aandelen dat nodig is om een goed gespreide portefeuille samen te stellen minimaal uit 15 á 20 aandelen bestaat. Daarnaast moet er spreiding zijn over de verschillende sectoren.

Een belangrijke stap binnen het selectieproces van Van Lieshout is het bepalen in welke sectoren zij willen beleggen . Daarbij bepaalt men ook de weging van elke sector. De keuze van elke sector laat Van Lieshout mede afhangen van de economische cyclus. In tijden van economische neergang presteren de defensievere sectoren vaak beter dan de offensievere sectoren. In een positief economisch klimaat is dit vaak omgekeerd. Los van de economische cyclus gaat de voorkeur van Van Lieshout vaak uit naar de defensievere sectoren. Van Lieshout stelt dat ondernemingen binnen deze sectoren vaak een stabielere winstontwikkelingen laten zien, de voorspelbaarheid groter is en het dividendrendement vaak hoger is.

Na de sectorselectie wordt er beoordeeld welke individuele aandelen er worden opgenomen. In hoofdlijnen moeten de geselecteerde aandelen aan de volgende criteria voldoen:
-De waarde van de onderneming moet groter zijn dan € 1 miljard. Dit zorgt er voor dat de verhandelbaarheid relatief groot is en zij dus eenvoudig een aandeel kunnen kopen of verkopen indien dat nodig is;
-De onderneming moet binnen de sector het liefst tot de drie grootste ondernemingen behoren;
-Er moeten opties op gekocht en verkocht kunnen worden;
-Het dividend moet relatief stabiel zijn (tussen de 2 en 5 procent van de huidige koers) en mag maximaal 70 % van de winst bedragen. Indien de gerealiseerde winst bijna voor 100 % wordt uitgekeerd in de vorm van dividend, dan is de kans groot dat het toekomstig dividend gaat tegenvallen;
-De onderneming moet op basis van duurzaamheid (ESG-criteria) tot de top van haar sector behoren.

Hoewel een onderneming zeer degelijk kan zijn en aan alle criteria zou kunnen voldoen, waakt van Van Lieshout er voor niet te veel te betalen voor kwaliteit. De waardering van een aandeel is historisch van groot belang voor het toekomstig rendement.
HuisfondsenGeen
Eigen wensen klantJa
RapportagePer kwartaal en jaar.
Inzage portefeuilleOnline inzage 24/7.
Specialiteit beheerderHet genereren van inkomen door middel van hoog dividendaandelen met geschreven call opties.
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen