Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer

Vergelijk Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 100.000   -   Vestiging:  Hilversum

Over Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer

Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer uit Hilversum is opgericht in 1998. Bij Van Lieshout & Partners start een verantwoord beleggingsbeleid met een vermogensplan. Dit plan brengt de complete financiële situatie in kaart van de klant en formuleert een vermogensoverzicht hoe de doelen kunnen worden bereikt. Op basis van de uitkomsten wordt vervolgens een beleggingsstrategie ontwikkeld. Hoe ziet de verdeling van het vermogen eruit over de verschillende beleggingscategorieën? Hierbij wordt rekening gehouden met de rendementseis, beleggingshorizon en de risicoperceptie van de klant. Dat resulteert in een tailormade beleggingsportefeuille.

Er zijn twee soorten portefeuilles mogelijk: een portefeuille die in de basis bestaat uit indextrackers en actieve beleggingsfondsen of een portefeuille met individuele aandelen en obligaties. In beide portefeuilles wordt in principe gewerkt met optiestrategieën. Ook garantie producten zijn mogelijk.

Van Lieshout werkt met een core-satellite benadering. De kern van de portefeuille wordt ingevuld met beleggingen die het doelrendement moeten behalen. Dit zijn vaak degelijke hoog dividend aandelen in combinatie met obligaties. Met de satellieten speelt Van Lieshout in op bepaalde trends of wordt het risico verder gereduceerd. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan high yield obligaties, indextrackers of actieve beleggingsfondsen die zich richten op een specifiek thema of op regio’s die specifiek kennis vereisen. Ongeacht de invulling van de portefeuille (individueel of indextrackers) is de zogenaamde ‘covered call strategie’ typerend voor de beleggingsstijl van Van Lieshout. Van Lieshout ‘schrijft’ (verkoopt) call-opties op posities (aandelen of ETF’s) die men in portefeuille houdt. Hiermee wordt het risico van de portefeuille (iets) verlaagd en wordt er een kasstroom gegenereerd. Deze strategie wordt structureel zowel toegepast op (hoog-dividend aandelen alsmede op indextrackers). De actieve benadering in het beleggingsstijl zit hem vooral in de aan- en verkoop van call-opties en minder in de onderliggende waarden.

Het rendement wordt gerealiseerd maar niet tegen elke prijs. Het beleggingsbeleid is al jaren verantwoord. Zo worden (o.a.) bedrijven uitgesloten die actief zijn in de wapenhandel, adult entertainment en de gok- en tabaksindustrie. Daarom wordt gebruik gemaakt van de ESG standaarden. De Environmental, Social en Governance (ESG)* standaarden zijn criteria waarop de activiteiten van een bedrijf worden beoordeeld. Deze criteria worden gebruikt om te kijken in welke bedrijven wel óf niet in aanmerking komen om in te beleggen.

De maximaal te behalen ESG score voor een bedrijf is 100 punten. Voor iedere sector waarin belegd wordt, wordt het ‘best in class’ principe gehanteerd. Dit heeft als resultaat dat de totale beleggingsportefeuille op een gemiddelde score van 90 punten zit. Naast de inzet om uw vermogen te beschermen, wordt dit ook gedaan door Van Lieshout & Partners voor de toekomst van onze aarde en medemens.

Van Lieshout & Partners ziet er continue op toe dat de lange en korte termijnaspecten in lijn blijven met de geformuleerde doelstelling op het gebied van rendement en risico.

Van Lieshout & Partners biedt vermogensbeheer aan vanaf €100.000 en beleggingsadvies vanaf €250.000.
Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 93 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 100.000,-
BeleggingsadviesJa, vanaf € 250.000,-
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar1998
Belegd vermogen€ 100 tot € 250 miljoen
Depotbank(en)InsingerGilissen Bankiers
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudEr is zo veel telefonisch contact met klanten als de klant zelf wenselijk acht. Beheerder stuurt elke maand een nieuwsbrief waarin ze hun visie uiteenzetten, uitleggen waarom ze bepaalde transacties hebben gedaan of ze behandelen een theoretisch beleggingsonderwerp. Tweemaal per jaar is er persoonlijk onderhoud en eenmaal per jaar een update van de klantgegevens. Tijdens het klantcontact neemt de beheerder de financiële gegevens van de klant door, of hij het huidige profiel nog wenselijk acht, en is er een controle van de persoonlijke gegevens van de klant. Bij calamiteiten is er extra contact of het bestaande beleid doorgezet kan worden. Daarnaast wordt elke maand het risico en de kosten van een portefeuille gecontroleerd en of dit nog overeenkomt met het afgesproken cliëntenprofiel.
DSI geregistreerdVan Lieshout & Partners is aangesloten bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners. De volgende personen zijn geregistreerd: R. de Jong, E. Beekes (Beleggingsadviseur), N.Angela ), K. J. Vogel, T.Schets, G. Terpstra.
Eigen vermogen medewerkersDe directie is eigenaar van de meerderheid van de aandelen in Van Lieshout & Partners en dus gebaat bij solide beleggingen.
Vestiging(en)Hilversum

Medewerkers

Drs. Richard de Jong RBA
Drs. Richard de Jong RBA

Directeur

Drs. Erik Beekes MBA
Drs. Erik Beekes MBA

Directeur