Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Vergelijk Valuedge ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 100.000   -   Vestiging:  Hoofddorp

Over Valuedge

Valuedge (opgericht 2012) is gevestigd in Hoofddorp en doet uitsluitend vermogensbeheer. De oprichters hebben hun kennis en ervaring opgedaan in een internationale en institutionele omgeving bij toonaangevende zakenbanken. Om zich volledig te kunnen richten op klanten en beleggen, hebben zij een ondersteunende schil van mensen om Valuedge heen gebouwd. Deze schil bestaat uit bedrijven die ingehuurd worden voor onder andere administratie, IT, compliance en marketing. De organisatie is daardoor efficiënt en modern. Bij Valuedge spreekt een klant met de beleidsbepalers, niet met accountmanagers.

Valuedge vindt dat zij slimmer omgaan met vermogen. Door hun lange ervaring in de financiële markten hebben de beheerders vele ups en downs van dichtbij meegemaakt. Dat heeft hen een goed inzicht gegeven in het gedrag van beleggers. Meestal loont het om een mix van aandelen en obligaties in portefeuille te hebben (‘asset allocatie’) maar soms is het risico hoog en is het beter om weinig of geen aandelen aan te houden. Vermogensbehoud is dan belangrijker dan rendement. Over het algemeen is de asset allocatie gericht op groei van het vermogen maar als Valuedge het risico te hoog vindt kiezen zij voor vermogensbescherming.

Valuedge is er van overtuigd dat de asset allocatie over de beleggingscategorieën aandelen, obligaties en cash voor meer dan 90% het rendement bepaalt. Door actieve keuzes te maken in de asset allocatie en wereldwijd te spreiden via ETF’s en beleggingsfondsen, is Valuedge in staat een betere balans te bereiken tussen rendement en risico. Het risico van aandelen en obligaties wordt geanalyseerd en voor klanten zichtbaar gemaakt in een Valuedge risicometer. Het beleggingsproces is fundamenteel van aard maar maakt ook gebruik van sentiment (hebzucht en angst) op de financiële markten.

De aanpak van Valuedge vereist ruime allocatie bandbreedtes. Daarom werkt Valuedge in tegenstelling tot de meeste vermogensbeheerders met slechts twee klantenprofielen: Waarde+ en Groei+ met als doel jaarlijks gemiddeld 4,5% respectievelijk 6,5% netto rendement te behalen.

Iedere klant heeft een persoonlijke online omgeving. In de Mijn Valuedge applicatie staat de risico-meter en duidelijke overzichten van de stand en inhoud van de portefeuille. De actieve keuzes van het beheer legt Valuedge goed uit. Dit doen zij persoonlijk en via mailings naar klanten (niet met vaste periodiciteit, maar op basis van relevante gebeurtenissen of gewijzigde visie). De online omgeving fungeert ook als een digitaal dossier voor contracten, facturen, rapportages en berichten.

Valuedge vindt dat vergoedingen conform prestaties en dienstverlening moeten zijn. Daarom kunnen klanten kiezen uit een vaste vergoeding of een combinatie van een lagere vaste vergoeding met een zuivere prestatiebeloning.

Valuedge biedt vermogensbeheer aan vanaf €100.000.
Valuedge

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 98 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Valuedge
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 100.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar2012
Belegd vermogen€ 25 tot € 50 miljoen
Depotbank(en)BinckBank
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudValuedge stuurt gemiddeld 1x in de maand een mailing waarin ze hun visie en asset allocatie toelichten aan de hand van de marktomstandigheden van dat moment. Via de eigen Valuedge App ontvangen klanten ook de mailings en andere communicatie zoals facturen en andere persoonlijke informatie die er toe doet. Verder belt Valuedge haar klanten minimaal 2x per jaar afhankelijk van de behoefte van de klant en ziet men elke klant fysiek minimaal 1x per jaar voor een evaluatiegesprek waarin men ook vaststelt of er niets belangrijks is veranderd aan de persoonlijke situatie van de klant.
DSI geregistreerdValuedge Partners is aangesloten bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersDe twee eigenaren hebben naast het geïnvesteerde vermogen in Valuedge Partners BV ook vermogen belegd bij Valuedge via hun management BV’s. De gelden worden belegd op exact dezelfde wijze als voor klanten conform een van de twee profielen: Waarde+ of Groe
Vestiging(en)Hoofddorp

Medewerkers

Theo van den Berghe
Theo van den Berghe

Partner

Renco Van Schie
Renco Van Schie

Partner

Opmerkingen

Valuedge Partners biedt klanten een eigen App aan waarmee klanten 24/7 inzicht krijgen in de actuele waarde van de portefeuille, het gerealiseerde rendement en de risico's via een risicometer. Tevens krijgen klanten via de App inzicht in de asset allocatie, individuele beleggingen en transacties en alle documenten en communicatie met en van Valuedge.