Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Vergelijk Topcapital ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 500.000   -   Vestigingen:  Amsterdam, Huizen, Haarlem

Over Topcapital

Topcapital is een vermogensbeheerder, die in 2007 de deuren opende. Topcapital heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlem en Huizen.

Topcapital is het uiteindelijke resultaat van de ‘persoonlijke worstelingen’ van twee ervaren adviseurs, die steeds meer de overtuiging kregen dat alle analysetechnieken, portefeuilletheorieën en ingewikkelde beleggingsconstructies alleen voor hun werkgevers tot iets leiden, maar niet voor de klant. Deze ontnuchterende ervaring heeft hun kijk op beleggen dermate veranderd, dat zij bij de bank hun ei niet meer kwijt konden. Daarom besloten zij voor zichzelf te beginnen om te bewijzen dat het ook anders kon. De drijfveer van de oprichters is om de financiële sector van binnenuit te veranderen. Naast topcapital richtte de oprichter en bestuurder van topcapital, Peter van der Slikke, ook in 2008 de Vereniging van Echt Onafhankelijke Vermogensbeheerders (VEOV) op met als doelstelling de transparantie en integriteit in de financiële sector te verbeteren.

In 2012 schreef Peter van der Slikke “Ontmaskerd, hoe de financiële wereld écht werkt”, een maatschappijkritisch gericht boek op de financiële sector die de misstanden aan de kaak stelt. In 2016 volgde het boek 'Slow Beleggen' waarin met heldere praktijkvoorbeelden wordt afgerekend met actief beleggen.

Inmiddels is topcapital flink gegroeid. Samen met (online) zusterbedrijf iBeleggen telt topcapital bijna 10 medewerkers.

Topcapital hanteert de volgende uitgangspunten:
-onafhankelijk en transparant;
Topcapital is 100% onafhankelijk en transparant. De inkomsten bestaan sinds de oprichting in 2007 uitsluitend uit de vergoedingen die klanten voor de dienstverlening betalen. Er zijn geen externe aandeelhouders. Alle aandelen zijn in handen van de vermogensadviseurs.
-rustige beleggingsstrategie.
Topcapital belegt op basis van twee factoren die volgens hen de meeste invloed hebben op het rendement. De eerste is spreiding. Topcapital belegt via indextrackers. Er kan dan met een relatief klein vermogen belegd worden in duizenden bedrijven wereldwijd. De tweede factor zijn de kosten. Zowel de beleggingskosten als de beheerkosten die topcapital hanteert behoren tot de laagste in de markt. Men kiest, wat betreft prijs/kwaliteit de meest voordelige indextrackers en de omloopsnelheid van de portefeuille is relatief laag, zodat er zeer weinig transactiekosten worden gemaakt.

Topcapital biedt vermogensbeheer aan vanaf €500.000.
Topcapital

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 94 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Topcapital
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 500.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar2007
Belegd vermogen€ 500 tot € 1 miljard
Depotbank(en)BinckBank
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudEr is in ieder geval eens per maand per e-mail of telefonisch contact met de klant. Daarnaast vindt tweemaal per jaar een persoonlijk gesprek plaats in kantoor Amsterdam, Huizen of bij de klant thuis. Minimaal eenmaal per jaar wordt het portefeuilleprofiel getoetst aan de actuele persoonlijke omstandigheden.

Periodiek worden de portefeuilles getoetst op basis van een vergelijking met de modelportefeuilles. Beheerder kan in het eigen rapportagesysteem op dagbasis checken of de portefeuilles binnen de bandbreedtes van het gekozen portefeuilleprofiel lopen. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen ze desgewenst actie. Daarnaast vinden uiteraard (af en toe) wijzigingen plaats in de portefeuilles op basis van marktomstandigheden, verwachtingen en introductie van nieuwe (goedkopere en door beheerder goedgekeurde) beleggingen (ETF's).
DSI geregistreerdDe partners Patrick Bontje en Mieke van Haandel zijn beiden als senior beleggingsadviseur geregistreerd bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersN.v.t.
Vestiging(en)Amsterdam, Huizen, Haarlem

Medewerkers

Peter van der Slikke
Peter van der Slikke

Oprichter & Directeur

Patrick Bontje
Patrick Bontje

Oprichter & Directeur

Opmerkingen

De aandelen van topcapital zijn voor 100% in handen van de vier partners. Er is geen vreemd vermogen. Topcapital verzendt eens per maand een nieuwsbrief met actuele wetenswaardigheden over het bedrijf zelf, de beleggingsfilosofie, de marktomstandigheden en de beleggingen.