Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Vergelijk Ostrica ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 250.000   -   Vestiging:  Amstelveen

Over Ostrica

Ostrica is een onafhankelijke vermogensbeheerder, die in 1997 is opgericht. Ostrica is gevestigd in Amstelveen. Het fundament voor de huidige beleggingsmodellen is eind jaren ’80 binnen de Fortis organisatie door de oprichters en huidige partners van Ostrica ontwikkeld. Ostrica richt zich op vermogensbeheer en risicomanagement oplossingen in de Benelux.

Het beleggingsproces begint met een klassieke top-down benadering. Eerst wordt de strategische asset allocatie vastgesteld. Hiervan wordt op de kortere termijn afgeweken door middel van de tactische asset allocatie. Wat Ostrica onderscheidend maakt is haar ‘operationele allocatie’. Binnen deze allocatie vindt op kwantitatieve wijze de selectie van de individuele titels plaats. Deze selectie geschiedt door het model dat al 25 jaar operationeel is en steeds verder is doorontwikkeld. Ostrica analyseert 20.000 aandelen, 80.000 obligaties en 1.500 beleggingsfondsen en ETFs wereldwijd. De hoogwaardige selectiemodellen worden aangevuld met unieke beschermingsstrategieën op aandelen-, rente-, krediet- en valuta. Bij extreme uitslagen op financiële markten kan en zal Ostrica, met behulp van institutionele instrumenten, de portefeuilles beschermen. De kern van de dienstverlening hierbij is zogenaamde ‘mens-en-machine’ beleggingsproces. Dit proces combineert de toegevoegde waarde van zowel de mens als de computer

De menselijke bijdrage wordt gevormd door een fundamentele analyse van bedrijven en sectoren naast macro economische analyses. Kwantitatieve modellen worden ingezet om analisten bij te staan. De researchafdeling van Ostrica maakt gebruik van intern gecreëerde databanken, die gevoed worden door diverse dataleveranciers zoals Datastream, Factset, Bloomberg, Msci etc.

Ostrica is er van overtuigd dat de toegevoegde waarde van de mens gericht moet zijn op het identificeren van structurele veranderingen in de samenleving, waarbij de kwantitatieve methoden goed ingezet kunnen worden om de optimale factor gewichten voor de verschillende variabelen binnen het proces vast te stellen. Dit proces garandeert een consistent en goed gestructureerd besluitvormingsproces, waarbij zowel beoordelingen als historische gegevens binnen econometrische modellen worden gecombineerd. Bovenstaande betekent dat subjectieve informatie (menselijke beoordeling) geïncorporeerd wordt binnen een gestructureerd besluitvormingsproces. Uit oogpunt van efficiency kan dit het beste door de computer worden verwerkt.

Wat Ostrica ook onderscheid van andere vermogensbeheerders is dat de door haar gepubliceerde beleggingsresultaten GIPS compliant zijn en daarmee onafhankelijk en objectief vastgesteld en door een accountant gecontroleerd.

Ostrica heeft een deel van haar beleggingsbeleid gebundeld in eigen fondsen. Binnen deze fondsen kan gekozen worden voor ‘beschermd beleggen’.

Ostrica biedt vermogensbeheer vanaf €250.000,-. Vermogensregie vereist een ondergrens van €2,5 miljoen en beleggingsadvies wordt aangeboden vanaf €5 miljoen.
Ostrica

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 94 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Ostrica
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 250.000,-
BeleggingsadviesJa, vanaf € 5.000.000,-
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingDe Vereniging van Vermogensbeheerders en Adviseurs (VV&A).
Oprichtingsjaar1997
Belegd vermogen€ 500 tot € 1 miljard
Depotbank(en)BinckBank, InsingerGilissen Bankiers
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudJaarlijkse evaluatie en verder is relatiebeheer op verzoek beschikbaar.
DSI geregistreerdOstrica is aangesloten bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersDirectie, partners en het grootste deel van de medewerkers beleggen zelf ook conform het Ostrica beleggingsbeleid en/of in de eigen beleggingsfondsen.
Vestiging(en)Amstelveen

Medewerkers

Jean Paul Waterham
Jean Paul Waterham

Relatiebeheerder

Alexander Werkheim
Alexander Werkheim

Directeur en ondernemer