Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Nobel Vermogensbeheer

Vergelijk Nobel Vermogensbeheer ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 250.000   -   Vestiging:  Amsterdam

Over Nobel Vermogensbeheer

Nobel Vermogensbeheer te Amsterdam startte haar activiteiten als vermogensbeheerder in 1999. Dit deed zij toen nog onder de vlag van Petercam. In 2012 kocht het management de vermogensbeheeractiviteiten via een management buy-out en doopte deze tot Nobel Vermogensbeheer. Bij de aankondiging benoemde de nieuwe aandeelhouders bescheidenheid, integriteit, volharding, bekwaamheid en moed als basis voor de dienstverlening. In 2013 werd nog een kleine vermogensbeheerder overgenomen. Nobel behoort nu tot de middelgrote vermogensbeheerders in Nederland.

Het uitgangspunt van het beleggingsbeleid van Nobel Vermogensbeheer is meer gericht op vermogensbehoud en het vermijden van grote fluctuaties binnen de portefeuille.
De kenmerken van Nobel zijn:
-onafhankelijk;
-persoonlijke aandacht;
-actief en continue portefeuillebeheer;
-duidelijke visie;
-consistent beleggingsbeleid;
-solide en transparant.

De transparantie wordt kracht bijgezet door een maandelijkse nieuwsbrief, een eigen applicatie (‘app’), heldere rapportage en online inzage in de portefeuille.

De bouwstenen van de portefeuille bestaan uit actieve beleggingsfondsen en indextrackers. Nobel gelooft in de efficiënte markthypothese en belegt daarom alleen in actieve beleggingsfondsen die een bewezen trackrecord hebben, waarvan continuering verwacht wordt. Men belegt nooit in mixfondsen, omdat Nobel zelf de asset en regio allocatie wil bepalen. Daarnaast is dagelijkse verhandelbaarheid van de beleggingen een vereiste.

Naast het maatwerk biedt de vermogensbeheerder de volgende specifieke mandaten:

Nobel Optimaal Beheer
Een uitgebalanceerde beleggingsportefeuille met een wereldwijde spreiding, waarbij de portefeuille maandelijks wordt geherbalanceerd.

Nobel Cashflow Portefeuille
Een beleggingsportefeuille met een brede selectie van beleggingen die een stabiele cashflow opleveren, specifiek voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit de portefeuille.

Nobel Participatie Portefeuille
Belegt in de beste investeerders wereldwijd. De portefeuille bestaat uit 25 dagelijks verhandelbare beursgenoteerde houdstermaatschappijen en private equity fondsen met een gelijke weging van 4%. Elk half jaar wordt de portefeuille geherbalanceerd en de posities teruggebracht naar de initiële weging van 4% van de portefeuille.

Nobel maatwerk vermogensbeheer (Nobel Individueel Beheer) wordt aangeboden vanaf €250.000,-. Tevens biedt Nobel Vermogensbeheer financiele planning en vermogensregie.
Nobel Vermogensbeheer

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 91 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Nobel Vermogensbeheer
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 250.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingDe Vereniging van Vermogensbeheerders en Adviseurs (VV&A).
Oprichtingsjaar1999
Belegd vermogen€ 250 tot € 500 miljoen
Depotbank(en)BinckBank, InsingerGilissen Bankiers
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudAfhankelijk van de wensen van de klant wordt in een persoonlijk onderhoud (veelal bij de cliënt thuis) de portefeuille geëvalueerd (samenstelling, performance etc.) en wordt besproken of de doelstellingen van het vermogen/uitgangspunten van de portefeuille eventueel dienen te worden gewijzigd. De frequentie varieert van eens per jaar tot eens per kwartaal of vaker. Tussentijds vindt er via email of telefonisch contact plaats, dit kan maandelijks, wekelijks; al naar gelang de wens van de cliënt. Daarnaast wordt maandelijks een uitgebreide nieuwsbrief verzonden aan de cliënten met een toelichting op de ontwikkelingen in de financiële markten, de mutaties in de portefeuilles en de visie op de beurzen. Cliënten hebben online inzicht in hun portefeuille via internet. Tevens heeft Nobel een eigen App 'Mijn Vermogen' waarbij cliënten dagelijks de waarde ontwikkeling van hun portefeuille kunnen volgen.
DSI geregistreerdNobel Vermogensbeheer is aangesloten bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners. Alle vermogensbeheerders binnen de organisatie zijn persoonlijk geregistreerd bij DSI: Bart Tishauser, Suzanne Band, Arnout van den Berk, Ronald Versprille.
Eigen vermogen medewerkersHet eigen vermogen van de partners is geïnvesteerd in de ontwikkeling van de onderneming.
Vestiging(en)Amsterdam

Medewerkers

Bart Tishauser
Bart Tishauser

Algemeen Directeur

Suzanne Band
Suzanne Band

Directeur

Opmerkingen

Nobel Vermogensbeheerder is onafhankelijk, in handen van Directie en medewerkers. De Nobel Waarden: bescheidenheid, integriteit, volharding, bekwaamheid en moed. Nobel biedt Vermogensplanning voor haar relaties als onderdeel van de dienstverlening.