Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vermogensbeheerders richten eigen bewaarinstelling op

23 oktober 2019

Een groep zelfstandige vermogensbeheerders heeft een eigen bewaarinstelling opgericht: Knox.

Door de handen ineen te slaan en met Knox een eigen bewaarinstelling te starten, kunnen vermogensbeheerders voortaan zelf de benodigde broker- en bewaarservices inkopen bij institutionele banken. Knox geeft leden toegang tot software van fintechprovider Blanco.

Pieter Aartsen, oud-bestuurder van BinckBank, gaat Knox leiden. Volgens Aartsen vervult Knox een
langgekoesterde wens van vermogensbeheerders: “Vermogensbeheerders opereren graag zo onafhankelijk mogelijk. Ze hebben immers allemaal hun eigen ideeën over het creëren van een goed rendement voor hun cliënten en nemen dan ook graag zelf de belangrijke beleggingsbeslissingen. Toch zijn vermogensbeheerders tot nu toe op één punt nog steeds afhankelijk: het vermogen van hun cliënten moet worden bewaard bij een bank die tevens zijn concurrent is en die de dienstverlening aan zelfstandige vermogensbeheerders niet tot hun kernactiviteiten rekenen. Deze banken rekenen hoge kosten en garanderen nooit de continuïteit van deze activiteiten".

knox-handdruk-497x287

Aartsen stelt dat met Knox nu eigen bewaarinstelling is gecreëerd, die "enkel ons belang en daarmee dat van onze cliënten dient, en van niemand anders. Door gebruik te maken van de innovatieve KYC en beleggingssoftware van Blanco zijn Knox en de vermogensbeheerders veel beter in staat om te voldoen aan de steeds complexere wet- en regelgeving”.

De belangstelling om toe te treden tot Knox is volgens het platform groot. Het is niet bekend wie de vijftien aangesloten vermogensbeheerders zijn.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen