Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Van Lanschot Kempen neemt Belgische Mercier over

7 april 2021

Van Lanschot Kempen heeft een meerderheidsbelang verworven in het Belgische Mercier Vanderlinden.

Mercier Vanderlinden is bij onze zuiderburen een onafhankelijke, toonaangevende vermogensbeheerder met circa €3,4 miljard aan beheerd vermogen en drie eigen beleggingsfondsen. Het bedrijf heeft een team van zeer ervaren private bankers die werkzaam zijn vanuit drie locaties: Antwerpen, Brussel en Waregem.

In België is Van Lanschot Kempen vertegenwoordigd met elf kantoren. De afgelopen vijf jaar is het beheerd vermogen hier sterk gegroeid naar circa €5 miljard.

Mercier Vanderlinden en Van Lanschot Kempen blijven in België zelfstandig opereren, elk onder hun eigen merk. De partijen zeggen dat ze elkaar goed aanvullen op het gebied van klantenportefeuille en -netwerk, productaanbod en geografische spreiding. Samen hebben ze circa €8,4 miljard aan beheerd vermogen.

van-lanschot-bord-300x199

"Onze roots in België gaan terug tot in de 17e eeuw en we zijn dan ook zeer enthousiast over deze samenwerking met Mercier Vanderlinden in dit historisch perspectief. Deze samenwerking past uitstekend in onze strategie om als gespecialiseerde wealth manager een leidende speler te zijn op onze tweede thuismarkt. Mercier Vanderlinden's aantrekkelijke klantenportefeuille, de aanwezigheid in Brussel en het groeipotentieel onder de blijvende aansturing van de oprichters maken deze samenwerking zeer interessant voor ons", stelt Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen.

Van Lanschot Kempen verwerft een 70%-belang in het Belgische bedrijf, stapsgewijs uit te breiden naar 100% per eind 2025.

Zie: Van Lanschot

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen