Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Miljoeneninvestering voor Semmie

21 december 2020

De Amsterdamse fintech-vermogensbeheerder Semmie heeft €3.5 miljoen van investeerders binnengehaald. Het bedrijf wil het geld gebruiken voor overnames en organische groei.

De investering is afkomstig van een groep succesvolle ondernemers, die deels eerder in het bedrijf investeerde.

Semmie wil de kapitaalinjectie aanwenden voor het weghalen van klantportefeuilles bij concurrenten. Hierbij richt de vermogensbeheerder zich in eerste instantie op portefeuilles met een belegd vermogen van tussen de €500 en €250.000.

semmie-500x307

Oprichter Sem van Berkel jr.: "Door striktere eisen voor compliance, toenemende concurrentie tussen vermogensbeheerders en de wens voor digitalisatie vanuit de klant is het voor veel vermogensbeheerders steeds lastiger om hun klanten in dit segment op een rendabele manier te bedienen. Door ons zelf ontwikkelde platform zijn wij uitermate schaalbaar en zijn deze klanten meer dan welkom bij ons".

Het afgelopen jaar groeiden het belegde vermogen bij Semmie sterk. Het bedrijf wil deze groei verder versterken door onder andere de markt voor zakelijk beleggen en lijfrentes (pensioenbeleggen) te betreden. Het aantal zelfstandigen in Nederland blijft sterk groeien. “Omdat zich onder onze klanten al veel zelfstandige ondernemers bevinden, is het niet meer dan logisch om ook een pensioenproduct aan hen aan te bieden", aldus Van Berkel.

Zie: Semmie

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen