Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Goldman Sachs koopt vermogensbeheerder NN IP

19 augustus 2021

NN Group verkoopt haar vermogensbeheerder NN Investment Partners (NN IP) aan de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De verkoopsom bedraagt €1,7 miljard.

Als onderdeel van de overeenkomst gaan NN Group en Goldman Sachs Asset Management een strategisch partnerschap van tien jaar aan, waarbij het gecombineerde bedrijf vermogensbeheerdiensten zal blijven leveren aan NN Group.

"De leidende positie van NN IP op het gebied van verantwoord beleggen zal Goldman Sachs Asset Management ’s duurzame beleggingsstrategie, het -productaanbod alsmede de klantoplossingen versterken", stelt NN Group. Nederland wordt een belangrijke continentale Europese vestigingsplaats voor Goldman Sachs Asset Management.

"NN Group en NN IP hebben een langdurige en succesvolle gedeelde geschiedenis. We waarderen de sterke en constructieve relatie die we hebben en we kijken ernaar uit om deze in een nieuwe vorm uit te bouwen. Deze transactie brengt twee internationale vermogensbeheerders samen, elk met vele decennia aan beleggingservaring", stelt David Knibbe, CEO van NN Group.

"We hebben een sterke en professionele partner gevonden in Goldman Sachs, die een omgeving biedt waarin onze NN IP-collega's kunnen blijven bloeien, ondertussen zullen de gecombineerde beleggingsexpertise en schaal het serviceaanbod aan de klanten van NN IP, waaronder NN Group, verbeteren. Deze transactie geeft NN Group ook meer mogelijkheden om een breder scala aan vermogensbeheerproposities voor onze klanten te ontwikkelen", aldus Knibbe.

Gerelateerd:

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen