Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Beleggingen IVM Caring Capital

IVM Caring Capital belegt alleen in die bedrijven die zich in positieve zin onderscheiden van andere bedrijven op het gebied van ESG (Environmental, Social, Governance). IVM maakt daarbij gebruik van de data en expertise van Refinitiv. Men belegt niet in de wapenindustrie en de tabaksindustrie en houdt bij de inrichting van de portefeuille rekening met milieuvervuiling door bedrijven. IVM zet in op de transitie naar duurzame energie. Dat betekent dat men voor een belangrijk deel van de portefeuille beleggen in duurzame alternatieven zoals schoon water, cleantech en renewable energy. Daarnaast investeert IVM in recycling en substitutie om verspilling tegen te gaan en de vervuiling door de mijnbouwindustrie te beperken. Men hecht aan goed bestuur en let op transparantie van en diversiteit in de besturen. Gevolg is dat IVM ook een aantal bedrijven heeft uitgesloten.

Zowel bij aandelen als ook bij obligaties voert IVM een “Best in class” beleid. Op basis van ESG data van Refinitiv (die bedrijven beoordeelt op milieu, maatschappij en goed bestuur) selecteert IVM de 50% beste bedrijven per sector. Na een verdere selectie op basis van fundamentele analyse gemaakt wordt uiteindelijk de portefeuille samengesteld die in grote meerderheid bestaat uit aandelen en/of obligaties van individuele ondernemingen.
Belegt in Individuele aandelen, Individuele obligaties, Beleggingsfondsen, Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid, Vastgoed, Private equity
Regio Wereldwijd
Huisfondsen 1-5 huisfondsen
Eigen wensen klant Ja
Rapportage Rapportage per kwartaal en jaar via het eigen portfolio management systeem AIRS.
Inzage portefeuille Online 24/7 inzage beleggingsportefeuille via (door klant bepaalde) depotbank.
Goedenacht,
We hebben diverse onafhankelijke rapporten over IVM Caring Capital gratis beschikbaar.

Bent u hier mogelijk in geïnteresseerd?

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen

Anderen bekeken ook:

Stoic Vanaf €200.000
Weijerman Vermogensbeheer Vanaf €200.000
Vermogen in Balans Vanaf €200.000
Ambassador Vermogensbeheer Vanaf €200.000

Cookies op de website van Vermogensbeheer.nl

Vermogensbeheer.nl gebruikt functionele en analytische cookies voor een optimaal gebruik van de website en voor de noodzakelijke statistische informatie. Meer informatie »