Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Belastingcadeautje van Rutte: maar hoe beleg je het vrijgekomen geld?

Z24: 29 maart 2014

Een tijdelijke verlaging van de dividendbelasting en een fiscaal lokkertje voor ontslagvergoedingen. Dat zou dit jaar moeten leiden tot een golf aan financiële uitkeringen. Waar moet je als ondernemer of particulier op letten als je zo’n zak met geld privé wilt beleggen?

Vermogensbeheerders vergelijken
Wil je niet zelf beleggen, maar het beheer uit handen geven, dan stuit je op de vraag hoe je een selectie maakt uit de circa 200 vermogensbeheerders die Nederland rijk is. De AFM geeft hiervoor een algemene checklist, maar er zijn ook diverse vergelijkingssites. De aanpak van vergelijkingssites verschilt wel flink.

Aan de ene kant zijn er sites die mogelijkheden bieden om zelf met een selectiemodule informatie over vermogensbeheerders te vergaren. Zo werkt de site Vermogensbeheer.nl met een eigen beoordelingssysteem waarin 102 beheerders (zelfstandige partijen, private banks voor vermogende particulieren, online beheerders en banken) worden vergeleken op criteria als onafhankelijkheid, transparantie, kosten en de kwaliteit van de organisatie.

Je kunt bij Vermogensbeheer.nl ook zelf op basis van een aantal criteria online een selectie maken van vermogensbeheerders, waarbij de site uitgebreidere informatie geeft over de beleggingsstrategie, kosten en het rendement van diverse aanbieders.

Als geïnteresseerden via de site in contact willen komen met vermogensbeheerders, vraagt Vermogensbeheer.nl een vergoeding aan de beheerders, waarbij voor alle partijen een gelijk tarief geldt. Daarnaast kun je ook een gratis selectierapport laten maken en tegen betaling een vermogensbegeleider inhuren.

Het gehele artikel op Z24 »

Bron: Z24

Cookies op de website van Vermogensbeheer.nl

Vermogensbeheer.nl gebruikt functionele en analytische cookies voor een optimaal gebruik van de website en voor de noodzakelijke statistische informatie. Meer informatie »