Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

VBR-index maakt vergelijken rendement vermogensbeheerders mogelijk

Vermogensbeheer.nl: 5 april 2016

VBR-index maakt vergelijken rendement vermogensbeheerders mogelijk

De vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl is vandaag gestart met het publiceren van een eigen index, de Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index). De VBR-index is samengesteld uit de gerealiseerde netto rendementen van ruim 70 vermogensbeheerders. Met de VBR-index wordt het voor klanten van vermogensbeheerders mogelijk de prestaties van hun vermogensbeheerder te vergelijken en beoordelen. Doe-het-zelf beleggers krijgen met de VBR-index een instrument in handen om hun eigen beleggingsprestaties te vergelijken met de resultaten van professionele vermogensbeheerders.

Hoe presteert mijn vermogensbeheerder?

Bezoekers van Vermogensbeheer.nl kunnen vanaf vandaag het nieuwe onderdeel ‘Mijn Vermogensbeheer’ activeren op de website. Met ‘Mijn Vermogensbeheer’ kunnen consumenten doorlopend de prestaties van hun vermogensbeheerder vergelijken en beoordelen met behulp van de VBR-index als benchmark.

Vaak verkeerde conclusie

Voor klanten van vermogensbeheerders blijkt het heel lastig om de rendementen van hun vermogensbeheerder goed te vergelijken en te beoordelen. In de praktijk vergelijken klanten vaak met een niet representatieve index zoals de AEX-index. Of men kijkt alleen of het rendement positief is of hoger is dan de spaarrente. Koen Laarhoven, oprichter van Vermogensbeheer.nl noemt een voorbeeld: ‘We spraken een klant die enthousiast vertelde zeer tevreden te zijn over de 6% rendement die zijn vermogensbeheerder in een jaar had gerealiseerd. Na onze analyse bleek dat vermogensbeheerders in het betreffende jaar met een vergelijkbaar profiel gemiddeld 9% hadden gerealiseerd. Zo bijzonder bleek de 6% rendement dus helemaal niet te zijn.’

Hoe presteer ik zelf als belegger?

Consumenten die geen vermogensbeheerder hebben en zelf beleggen krijgen met de VBR-index een instrument in handen om hun eigen prestaties als belegger te vergelijken met de resultaten van professionele vermogensbeheerders.

Over Vermogensbeheer.nl

Vermogensbeheer.nl beoordeelt en vergelijkt vermogensbeheerders en is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor vermogensbeheerders in Nederland. Vermogensbeheer.nl is opgericht met als doel de markt van vermogensbeheerders transparant en vergelijkbaar te maken. Vermogensbeheer.nl ondersteunt particulieren, ondernemers en instellingen in hun zoektocht naar een goede en passende vermogensbeheerder. Bezoekers kunnen op de site het onderdeel Mijn Vermogensbeheer activeren en hiermee de prestaties van hun vermogensbeheerder structureel vergelijken en beoordelen.