Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Webondernemer vergelijkt vermogensbeheerders

Gooise Ondernemers: 27 maart 2013

Vermogensbeheer.nl is de eerste website die informatie over het merendeel van de vermogensbeheerders in Nederland vergelijkbaar maakt. De Loosdrechtse ondernemer en oprichter Koen Laarhoven legt uit hoe hij met deze site geld verdient en waarom steeds meer beleggers op zoek gaan naar onafhankelijk advies.

Toenemende transparantie

´Wij hebben alle vermogensbeheerders in Nederland benaderd´, vertelt Koen Laarhoven. ´Zeventig procent heeft meegewerkt aan ons interview en informatie verstrekt. Er is vaak kritiek op vermogensbeheerders dat ze niet transparant zouden zijn maar wij hebben dat niet zo ervaren. Natuurlijk zijn er nog vermogensbeheerders die huiverig staan ten opzichte van transparantie, maar deze groep wordt zienderogen kleiner. Zo hebben wij inmiddels een enorme database van gegevens over vermogensbeheerders opgebouwd.´

Persoonlijke begeleiding

Vermogensbeheerders kunnen op de site met elkaar vergeleken worden. De bezoeker selecteert geschikte vermogensbeheerders op basis van tien vragen. Vervolgens kan men de geselecteerde beheerders met elkaar vergelijken op het gebied van dienstverlening, kosten, beleggingsmogelijkheden, rendement en organisatie. Als aanvulling op de site biedt Vermogensbeheer.nl de mogelijkheid tot persoonlijke begeleiding en advies bij het kiezen van een vermogensbeheerder.

Voldoende informatie

Vermogensbeheer.nl wil compleet en onafhankelijk zijn. Daarom zijn alle vermogensbeheerders in Nederland gratis opgenomen op de site. Voor opname in de vergelijkmodule wordt alleen als eis gesteld dat de vermogensbeheerders voldoende informatie aanleveren over de eigen organisatie en dienstverlening zodat een vergelijk mogelijk is. Voor het in contact brengen met bezoekers van de site betalen beheerders een leadvergoeding, die voor alle beheerders gelijk is.

Beleggers in beweging

Laarhoven verwacht dat de markt voor zelfstandig en onafhankelijk vermogensbeheer de komende jaren hard zal groeien. ´Klanten van banken komen steeds meer in beweging. De klant verwacht persoonlijke aandacht en maatwerk die banken steeds minder bieden. Daarnaast zien mensen in dat partijen met eigen beleggingsproducten niet altijd in het belang van de klant adviseren´, aldus Laarhoven.

Bron: Gooise Ondernemers