Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vergelijkingssite vermogensbeheerders van start

AssurantieMagazine: 27 maart 2013

Woensdag is de site Vermogensbeheer.nl van start gegaan, naar eigen zeggen "de eerste site die informatie over alle vermogensbeheerders in Nederland toegankelijk en vergelijkbaar maakt". Op de site zijn 138 vermogensbeheerders te vinden, waarvan er 104 in de vergelijkingsmodule zijn opgenomen.

Oprichter en eigenaar van de site is Koen Laarhoven, voorheen onder meer actief met een eigen bureau voor financiële planning. Aan de hand van het te beleggen vermogen en de soort dienstverlening die de bezoeker zoekt, worden geschikte vermogensbeheerders geselecteerd. Van hen worden dienst- en productkenmerken, kosten en behaalde rendementen op voorbeeldportefeuilles getoond.

Vermogensbeheer.nl ontvangt een vergoeding voor elke bezoeker die via de site terechtkomt bij een vermogensbeheerder. "Als een beheerder deze vergoeding niet wenst te betalen, blijft hij gratis opgenomen op onze site en in de vergelijkmodule. Het is dan echter niet mogelijk om naar de site van deze vermogensbeheerder door te klikken of om contact op te nemen voor meer informatie, een brochure of een afspraak."

De site geeft ook een waardering aan de diverse vermogensbeheerders. Geen enkele partij krijgt de maximale vijf sterren; de private banks scoren maximaal drie uit vijf. Bij de (online) vermogensbeheerders en banken komen scores van maximaal vier sterren voor.

Bron: AssurantieMagazine