Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Beschrijving
iBeleggen is actief sinds 12 juni 2012 als zusterbedrijf van vermogensbeheerder topcapital uit Amsterdam. iBeleggen richt zich op beleggers met een vermogen vanaf €25.000. Hiermee richten de oprichters zich met een ander bedieningsconcept op een andere doelgroep dan topcapital (vanaf €500.000,-). Er wordt hoofdzakelijk belegd in zogenaamde indextrackers, waardoor het beleggingsbeleid van de beide zusterbedrijven erg veel op elkaar lijkt. Het wordt dan ook in dezelfde ‘keuken’ bereid.

iBeleggen is een 100% online dienstverlener (maar met een persoonlijke touch). Hierdoor kunnen de kosten heel laag worden gehouden. Op basis van een online vragenlijst word het risicoprofiel bepaald en kan gestart worden met beleggen. Nicky Hoeboer en Roeland de Bruin zijn het vaste aanspreekpunt voor (potentiële) klanten. Ze zijn zowel telefonisch als (bijna) 7 dagen per week per e-mail bereikbaar.

Een van de oprichters van zowel topcapital als ook iBeleggen, Peter van der Slikke, is schrijver van de financiële bestseller “ontmaskerd, hoe de financiële wereld echt werkt”, waarin een aantal misstanden in de financiële wereld worden blootgelegd. De oprichters worden gedreven door integriteit, transparantie, onafhankelijkheid en lage kosten. Deze waarden zitten dan ook diep in het DNA van beide vermogensbeheerders. Peter van der Slikke was ook de oprichter van de Vereniging van Echt Onafhankelijke Vermogensbeheerders (VEOV).

iBeleggen hanteert een rustige beleggingsstijl. De portefeuille bestaat dan ook geheel uit indextrackers in aandelen, obligaties en onroerend goed. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan het zo laag mogelijk houden van de beleggingskosten en beheerkosten, die behoren tot de laagste in Nederland. Het beleggingsbeleid wordt binnen topcapital vastgesteld (opgericht in maart 2007).
Vergelijk iBeleggen
ook met andere vermogensbeheerders
Dienstverlening
VermogensbeheerJa, vanaf € 25.000,-
BeleggingsadviesNee
Organisatie
Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar2012
Belegd vermogen€ 100 tot € 250 miljoen
Depotbank(en)BinckBank
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudTenminste eens per maand wordt de portefeuille getoetst aan het gekozen portefeuilleprofiel. Minimaal eenmaal per jaar wordt het portefeuilleprofiel getoetst aan de actuele persoonlijke omstandigheden.
DSI geregistreerdPatrick Bontje is als senior beleggingsadviseur geregistreerd bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersBeide partners bouwen hun pensioen op door te beleggen in iBeleggen B.V.
Vestiging(en)Amsterdam
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen